Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Māmiņu klubs: pabalstu “šūpošana” neveido uzticību valdībai

Māmiņu Klubs uzskata, ka vecāku pabalstu "šūpošana" neveido pamatu ģimenēm uzticēties valdībai. Klubs arī uzsver, ka noteikumi par pabalstiem tiek mainīti tik strauji, ka vecākiem nav nekādas skaidrības, kādu valsts redz ģimenes politiku. Tā Māmiņu klubs reaģējis uz nozares ministra ieceri noteikt pabalstiem griestus.

Māmiņu klubs šo ieceri neatbalsta. “Pabalstu griestu noteikšana ir pretrunā ar nodokļu politikas veicināšanu iedzīvotājiem dalīties savos ienākumos ar valsti. Jaunajām ģimenēm ir pamats uzskatīt, ka šobrīd no valsts nav nekāda atbalsta - ne ģimenes politikas veidošanā, ne sociālajā aizsardzībā,” paziņojusi kluba vadītāja Sandija Salaka. Viņa uzskata, ka ar šādu politiku valsts panāks, ka savus nodokļus jaunie tēvi izvēlēsies saņemt aploksnē un darba devējs ar prieku piekritīs,jo valsts atbalsts nav jūtams ne dzimstības veicināšanā, ne uzņēmējdarbības veicināšanā. “Priekš kam mums ir vajadzīgas ministrijas, partijas, to programmas? Mammas un tēti parūpēsies par saviem bērniem paši, tai skaitā - arī veidojot paši savus uzkrājumus, neatvēlot tos mesliem. Tāda var būt daudzu jauno ģimeņu rīcība jau vistuvākajā nākotnē,” teikts Māmiņu kluba paziņojumā.

S.Salaka uzsver, ka nav izvērtētas šīs ieceres sekas ilgtermiņā. Nav skaidrs, kādēļ pabalstu griesti varētu izglābt valsti, un kā ilgtermiņā šāds lēmums ietekmēs ne tikai jaunu ģimeņu veidošanos, bet arī iedzīvotāju vēlmi maksāt nodokļus un gādāt par savu nākotni.

Jau vēstījām, ka labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) ceturtdien valdībā sacīja, ka redz iespēju nākamā gada izdevumus samazināt tikai par 40 miljoniem, nevis par 93 miljoniem, kāds ir Finanšu ministrijas uzstādījums. U.Augulis redz, ka summu varētu ietaupīt uz pabalstu rēķina. Patlaban tiek apsvērts piedāvājums noteikt sociālo pabalstu griestus 350 latu apmērā. Tas gan pagaidām esot tikai piedāvājums, par ko valdībai vēl būs jādiskutē, uzsvēris ministrs.

Pēc S. Salakas sniegtās informācijas Māmiņu klubs apvieno 40 000 vecāku.

Atgādinām, ka izmaiņas pabalstos jaunajām ģimenēm šogad jau notikušas. No 1.jūlija par 50% tika samazināta tā sauktā māmiņu alga strādājošajiem vecākiem. Izmaiņas skāra arī ģimenes valsts pabalstu, kas no jūlija ir astoņi lati par katru bērnu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas