Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Medicīnas preču piegādātāji parādniekus tiesā pagaidām nesūdzēs

Pagaidām medicīnas tehnoloģiju piegādātāji no slimnīcām, kuras ir parādā par medikamentiem un medicīnas precēm, negrasās tiesas ceļā atgūt kavētos maksājumus, aģentūru LETA informēja asociācijas pārstāvis Olafs Gūtmanis.

Kā skaidroja Gūtmanis, turpmākie soļi, lai atgūtu parādus no stacionārajām iestādēm par piegādātajiem medikamentiem un medicīnas precēm, būs atkarīgi no tā, kā virzīsies sarunas ar Veselības ministriju (VM).

Gūtmanis sīkāk nevēlējās komentēt situāciju, jo "sarunas ar VM turpinās". Tāpat konkrētus parādniekus un slimnīcu parādu summas Gūtmanis nenosauca.

VM aģentūrai LETA apliecināja, ka šādas sarunas notiek. Ministrijas pārstāve Egita Pole arī skaidroja, ka ministrija šobrīd aicina veselības aprūpes iestādes vienoties ar piegādātājiem par parādu atmaksas grafikiem, jo parādi jāatmaksā būs.

Tajā pašā laikā VM uzsver, ka "arī zāļu piegādātājiem jāsaprot, ka šobrīd slimnīcas summas nespēj maksāt pilnā apmērā", jo tas ir saistīts ar samazināto finansējumu.

Kā ziņots, pēc Medicīnas tehnoloģiju piegādātāju asociācijas aprēķiniem, slimnīcu ilgtermiņa parādi patlaban sasniedz aptuveni 300 miljonus latu un kopējie īstermiņa parādi piegādātājiem, tostarp medicīnas preču un iekārtu piegādātājiem, sasniedz vairākus desmitus miljonus latu.

Parādsaistības tehnoloģiju un ārstniecības preču piegādātājiem jau vairākkārt pārsniegušas līgumā noteiktos atmaksas termiņus, kas ir trīs mēneši, atsevišķos gadījumos sasniedzot pat desmit mēnešu kavējumus.

SIA "One Med" pārstāvis Olafs Gūtmanis sacīja, ka situācijai ir divi risinājumi - vienoties par parādu atdošanas grafiku vai arī tiesiskā ceļā atgūt finanšu līdzekļus. Uzņēmējs nevarēja apgalvot, ka asociācijas pārstāvji sliecas atbalstīt pirmo variantu, jo viss patlaban ir atkarīgs no slimnīcu piedāvātā vienošanās varianta.

LETA jau ziņoja, ka asociācijas locekļi uzskata par nepieciešamu sarunu un juridiskā ceļā atgūt savus līdzekļus, proti, slimnīcu parādus, kas ilgstoši tiek iesaldēti valsts un pašvaldību veselības aprūpes iestādēs.

Medicīnas tehnoloģiju piegādātāju asociācija tika izveidota ar mērķi veicināt Latvijas veselības aprūpes sistēmas un uzņēmējdarbības vides uzlabošanu nozarē. Tās biedri ir uzņēmumi - medicīnas preču un iekārtu piegādātāji veselības aprūpes iestādēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas