Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mediju eksperti: Nav pamata bažām par laikraksta "Diena" līdzināšanos "Dienas Biznesam"

Mediju eksperti dažādi vērtē bijušās laikraksta "Dienas Bizness" galvenās redaktores Daces Andersones iecelšanu laikraksta "Diena" galvenās redaktores amatā, taču norāda, ka nav pamata bažām par to, ka laikraksts "Diena" varētu kļūt līdzīgs biznesa laikrakstam.

Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātes žurnālistikas studiju programmas vadītāja Anda Rožukalne aģentūrai LETA uzsvēra, ka Andersones nokļūšana laikraksta "Diena" galvenās redaktores amatā ir normāla attīstība un patlaban nav pamata bažām, ka no "Dienas" tiks taisīts otrs "Dienas Bizness".

"Domāju, ka lēmums par laikraksta "Dienas" vadītāju iecelt Andersoni ir pamatots, jo viņa ir atbilstoša šim amatam. Tāpat nebūtu jāuztraucas, ka "Diena" vairs nebūs "Diena", bet kaut kas cits," sacīja Rožukalne.

Arī informācijas un komunikācijas zinātņu doktors Sergejs Kruks apgalvoja, ka nav pamats domāt, ka "Diena" varētu līdzināties "Dienas Biznesam". Ņemot vērā iepriekšējo mēnešu pieredzi ar AS "Diena" valdes priekšsēdētāju Aleksandru Tralmaku, redakcijai lielas teikšanas nebūs, uzsvēra Kruks.

Mediju eksperti kopš laikraksta "Diena" galveno redaktoru maiņas ir pamanījuši izmaiņas, taču katrs tām rod savādāku izskaidrojumu.

Kruks novērojis, ka jau tagad laikraksta "Diena" saturā ir redzamas niansētas izmaiņas, kas varētu liecināt par to, ka laikrakstam mainās politiskās intereses. "Man kā pētniekam ir lietas, kas liek domāt, ka tas ir instruments, kas tiek gatavots nākamajām vēlēšanām. Lasītājiem laikrakstā vairs nav nekādas teikšanas. Ja par lasītāju būtu domāts, tad uzņēmuma pirkšanas līgums būtu bijis caurspīdīgi parādīts publikai, bet tagad ar šādu rīcību tika parādīts, ka ar lasītāju nerēķinās," skaidroja eksperts.

Arī Rožukalne pauda viedokli, ka laikrakstā ir manāmas izmaiņas, taču izmaiņu pamatā nav nedz konceptuālas pārmaiņas, nedz virzienu maiņas.

"Izmaiņu pamatā bija situācija, kādā nonāca Andersone, kad no laikraksta "Diena" aizgāja daļa no cilvēkiem. Iepriekšējo laikraksta vadītāju laikā laikraksts mēģināja atkārtot Sarmītes Ēlertes vadīto mediju, tikai tas tika atkārtots citā laikā ar citiem cilvēkiem un rezultāts bija bālāka un mazāk ietekmīga "Diena" ar savām agrākajām ambīcijām," sacīja Rožukalne.

"Andersone laikrakstā "Diena" ienāca ekstremālos apstākļos, kad no laikraksta aizgāja daļa cilvēku, taču "Diena" turpināja iznākt. Pirmās dienas laikraksts varbūt arī nebija ārkārtīgi kvalitatīvs produkts, taču ar katru nedēļu tas uzlabojas un sāk atgūt savu iepriekšējo kvalitāti ar savu unikālo saturu. Iespējams, ka sākumā bija jūtamā arī kāda ietekme no "Dienas Biznesa" pieejām un tradīcijām, taču tas galvenokārt bija tādēļ, ka tai laikā laikrakstu veidošanā iesaistījās daudzi "Dienas Biznesa" žurnālisti. Tas bija pārejas periods, kuru nevajadzētu uzskatīt par likumsakarību," apgalvoja Rožukalne.

Savukārt mediju eksperte Inta Brikše atzina, ka jauno laikraksta "Diena" galveno redaktori nepazīst, tādēļ būtu grūti spriest par to, kas notiks turpmāk ar laikrakstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas