Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Mediķi veic unikālu operāciju pacientam ar aortas plīsumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zuziņa
z
nav latviešu valodā tāda vārda, lai spētu izteikt savu sajūsmu. veiksmi un izturību, ne tikai cīnoties ar kaitēm, bet arī spējā izturēt sistēmas radīto pazemojumu.
Miegamice
M
Veselības ministrijas un valdības vietā šādiem speciālistiem nevis ņemtu nost, bet liktu klāt, dotu visu nepieciešamo, jo attīstība notiek acīm redzami. Mums ir pasaules līmeņa komanda, bet šaubos vai kāds to saprot, jo šī ir tā nozare kas būtu jābalsta. Te ir iespēja pelnīt naudu un šie cilvēki bez šaubām parāda un pierāda savu varēšanu. Ja valsts uzņēmumi var sponsorēt hokeju un citas lietas, tad valdības vietā es uzdotu, lai kāds no bagātajiem valsts uzņēmumiem iedod arī šai slimnīcai kādu miljonu, lai pat grūtā laikā ir iespējas augt. Bet neticu ka kāds tam ir gatavs, līdz ar ko viss paliek uz tīro entuziasmu. Atliek cerēt, ka par šo komandu kāds uzrakstīs prestižā ārvalstu izdevumā, lai mūsējie kašķeļmaņi, šivermaņi un dundukmaņi saprastu kādas vērtības ir pašu mājās, un ko varam zaudēt, kad patriotisms un ziedošanās savai tautai tiks pretstatīta vilinošiem ārzemju onkuļu piedāvājumiem ar čekiem nebeidzamu nullīšu virtenēs. Un man, tāpat kā pārējiem ir milzīgs prieks par to kas izdarīts, un par to, ko vēl izdarīs. Aļo, valdība, Rozentāle un pārējie intriganti, atveriet acis un pamostaties! Un pieļauju, ka neviens no valdības pie viņiem nav bijis un nav pateicis paldies, un šeit ar ordeņiem un pateicībām nebūtu jāskopojas - par katru šādu unikālu operāciju es dotu pa ordenim, un ja pietrūktu, tad izdomātu kā pateikties ( Latvijas laikā kā pateicību deva mājas, muižas, zemi - lai velns par stenderi, es dotu, man nebūtu žēl, jo viņi to ir pelnījuši ). Protams, ir jābūt kritērijam, bet dzīvības glābšana aprobējot jaunu metodi, un izdarot to tā, kā līdz šim nav neviens darījis, ir atzinības vērts, tieši šādas atzinības vērts. Bet partiju šaursmadzenēm noskaudīs, un viss tā arī paliks tikai laikraksta slejās, līdz brīdim, kad pašai vajadzēs šādu operāciju.
zenta
z
Liels prieks par šādiem ĀRSTIEM! Malači!
bush
b
Malači. Es tik no raksta nesapratu - operēja aortu visa ķermeņa garumā - no kājām līdz galvai vai kā?
Nu ja
N
Patiesibā,paldies jāsaka visai 39.reanimacijas nodalai,kas izvilka un kopa..
kolēģis
k
Mums ir lieliski ārsti! Ticu, ka ir lieliski speciālisti arī citās profesijās. Cepuri nost jūsu priekšā! :)
Kerija
K
Cepuri nost šādu Ārstu priekšā!
jur
j
redzi, mēs varam atteikties no mašīnām, no elektrības, no visa.. bet no veselības nozares MĒS NEVARAM ATTEIKTIES... to derēt saprast deģenerātiem politiķiem..
Ieva
I
Lai gan, protams, prasmīgu ķirurgu mums netrūkst un īpaši jomās, kurās nenodarbojas ar mirstošajiem (max vēža slimniekiem), turēt ķirurgu bezdarbībā tikai tāpēc, ka marsietis ar lāci izliekas, ka nesaprot, kas notiks, bet Bārbija ne uz ko citu kā tukšu ļur-ļur-ļur (tā vietā, lai, piemēram, vērstos pie Eiropas, nav spējīga....
Ieva
I
Nebaidies, kad tad nauda tiks sapelnīta, bet mūsējie vienalga nekur netiks, jo ārzemnieki jau negulēs pa seši un vairāki cilvēki palātās? Reāli kaut kas tāds strādā Mikroķirurģijas centrā, kur notiek arī maksas plastikās operācijas. Tikai, re, problēma tāda, ka daudzus "valsts" un vairumu maksas pacientu varēja fiksi izrakstīt vai pārcelt uz citu nodaļu, a ko iesākt ar pacientu pēc smagas asinsvadu operācijas, īpaši, ja šis pacients ir atvests no laukiem?
Gundars
G
Esmu 100 % pārliecināts, ka valsts šos cilvēkus un viņu devumu nenovērtē... Dakterim Ēķim un viņa komandai ambīciju trūkumu nevar pārmest, un šo cilvēku spējas valsts varētu bez problēmām eksportēt, piesaistot pacientus no ārzemēm, kur šādas operācijas maksā vairākus desmitus tūkstošus, un tas ļautu atrisināt kaut kādas finansiālas problēmas ne tikai pacientiem, bet arī dotu papildus stimulu ārstiem. Gandrīz katru nedēļu lasu par kādiem jauniem sasniegumiem šīs komandas darbā, un ārzemēs viņi būtu miljonāri, nemaz jau nerunājot, ka katru dienu būtu redzami uz " krutāko " žurnālu vākiem kopā ar šīs pasaukles varenajiem, sportistiem, aktieriem... Bet Latvijā sevi nežēlojot, tik vien saņem, kā izdzīvošanas grašus, pat ja šie graši ir kādi pāris tūkstoši. Dakterim Ēķim ārzemēs tā būtu samaksa dienā un nevis mēnesī, un par to vien, ka viņš pieietu pie galda, un nevis rautos vairākas stundas. Es nepazīstu nevienu no viņiem, bet lai nu par ko, bet par šiem cilvēkiem man ir ļoti liels lepnums, jo kaut ko tādu spēj viens no miljona, un par tik apdāvinātu ir jāpiedzimst.
Esīte
E
Lai veselība pašiem ārstiem un , lai naudas nepietietrūkst šiem pacientiem, kuri nu nekādi bez šīs operācijas nevar iztikt! Lai neviens cilvēks netiktu atraidīts, kam nepieciešama šāda operācija!
Sniper'sEye
S
Cepuri nost! Prieks par vēl vienu cilvēku, kuram dzīve turpinās, un arī par lielisku profesionālu MeistarStiķi! Jāpiebilst, ka mediķiem paveicās kādā aspektā, kuru reti piemin paši mediķi, -- pacients ļoti precīzi novērtēja savu pašsajūtu un pats (!!!) aizbrauca uz vienigo precīzo -- Sava Veiksmes! -- adresi.
Temida
T
Luk par sadu darbu ir premejami visas darba grupas oponenti un apbalvojami no Valsts prezidenta rokas!!!!
Tante
T
Mūsējie paveikuši varoņdarbu!No aizkustinājuma sariesās asaras acīs,jo pirms vairākiem gadiem nācās zaudēt radinieku,kurš arī bija ārsts,bet kuru mediķi nespēja glābt aortas plīsuma dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas