Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Mežs: 2100.gadā pasaulē būs tikai 300 000 latviešu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
quando
q
Latvieši kā nācija ar savām darbībām pierāda vien to, ka ir spējīgi tikai uz sīkiem kašķiem savā starpā un ir izteikti tendēti uz pašlabuma gūšanu. Viena kašķīga, skaudīga,nenovīdīga,mantrausīga,bailīga nācija. Pasaules vēsturē ir bijis daudz piemēru, kad veselas tautas izzūd (asimilējās?). Un kāds gan globāls ļaunums no tā varētu celties, ja tauta, kas pierādijusi savu totālu NESPĒJU patstāvīgi normāli eksistēt, kļūs mazskaitlīgāka vai,pēc gadsimtiem, izzudīs pavisam?
Latvietis
L
Bet kam tas ruup? Galvenai naudu atmazgaat lielos apmeeros. Buuveet greizus tiltus un apzagt beernu slimniicas!!! Katrs pats savas nelaimes kaleejs!
Ikijs
I
I.Mežam ir pamats ticēt. Mūsdienu tendences uz emigrēsanu un citas problēmas ir nopietni procesi, ar kuriem jārēķinās. Ļoti skumīgi, bet fakti nav prom metami.
zilonis
z
Tu tāda Anna, kā es balerīna.
Anna
A
Pēc 100 gadiem pasaulē būs tikai 300 tūkstošu latviešu ar tādu titulnācijas emigrācijas tempu, par latviešu valodas un kultūras nēsējiem būs nepilsoņi. ES attīstības plānos nav vietas nacionālam valstim, jo ES tiek būvēts pēc ASV principa, un šo politiku veic tādi, kā, piemēram, filantrops Soros – kultūras ministra Sarmītas Ēlertes saimnieks. Tāpēc viss tas ir mēli laucinieku vēlētājiem. Iespējams, kā 50 gadu laikā pašam vārdam Latvija un latvieši būs tikai tehniskāis un vēsturiskāis nosaukums. Uzskatu, ka latviešu vairākums ir pazemots un aizvainots ar valdošiem, bet, diemžēl, joprojām ir spēkā zombējums, kuram pamatā ir latviešu pārākums Latvijas teritorijā par citam tautībam (valodas likums un citi ierobežojumi attiecībā uz nelatviešiem). Būtu vēl jāatzīmē, ka Latvija nekad nav bijusi mononacionālā valsts, pat Latvija Republikas veidošanās laikā. Smieklīgi un tajā pašā laikā kauns lasīt šāda veida pētījumu par demogrāfisko procesu Latvijā. "Profesors", neņem vērā politisko situāciju, kura veicina ne tikai migrāciju no valsts, bet vairāk līdzinās paniskai Latvijas strādājošo iedzīvotāju bēgšanai (bez atšķirības nacionālitātē). Ja "profesors" ar vārdiem "latvieši” apzīmē tikai parazītisko nacionālo birokrātijas klana Latvijas iedzīvotāju daļu, tad viņa puņķi par demogrāfisju ir diezgan saprotami. Viņu interesē tikai viens jautājums: " Uz kuriem vēl varētu droši parazitēt klana - klona Latvijas iedzīvotāju daļa un pie tam radīt sev līdzīgus lielākā daudzumā?" Tas ir apstiprinājums augstāk teiktam: "Aptuveni pēc simts gadiem mūsu mazbērni būs ne vairāk kā 10% no Latvijas iedzīvotājiem – tāds mazs latviešu loks. Un tie domās kā no krievu, angļu vai ķīniešu - arābu Rīgas domes izprasīt nelielu estrādi Dziesmu svētkiem.” Pievērsiet uzmanību, nevis pelnīt un pašiem par savu naudu organizēt Dziesmu svētkus, bet faktiski izprasīt no citu tautību pārstāvjiem nopelnīto naudu. Plīka patēriņa psiholoģija. Un tas ir tikai viens no viņu "domāšas" elites pārstāvjiem.
Anna
A
Labāk domātu kā tagad saglābatu cilvēkus, izvest valsti no tā stāvokļa kurā to ieveda valst zāgļi likumā, partijas locekļi valdībā, kam nav nekādu ideju par to, kas ir jādarā. Iedzīvotāji satraucošā ātrumā izkliedējas pa Austrumiem un Rietumiem un gaidīt 2100 gadu nav vērts. Tas būs jau pēc desmit gadiem. Un mums ir līdz šajam laikam galvas ir grieztas atpakaļ un izņemot valodu un okupāciju nav vairāk ar ko nodarboties, lai gan visi valodas nesēji ir labi informēti par to, ka tieši Krievijas impērijas un Padomju Savienība saglabāja Latviju kā valsti, tās identitāti, tās valodu. Bet, lai novērstu tautas uzmanību no tā, kur nacionālisti ir noveduši valsti pa divdesmit gadus tiek izplatīta šā valodas ideoloģija, it kā valodu var uzlabot ekonomiku un nodrošināt normālu dzīvi latviešiem. Un kamēr visi nesapratis, ka tauta tiek vienkārši apmānīta un mūļķota - nekas nemainīsies un piezīmē uzradītāis gads nāks tuvākajā nākotnē. Latvija jau ir zaudējusi savu politisko un ekonomisko neatkarību, ir izzagta un izpārdota. Tāpēc lielākā posta nekā patlaban jau ir nebūs. Un aizbraukušo vietā, Latvijas zemēs Eiropa sūtīs visus tos, kas tika izlikti no viņu izcelsmes valstīm. Skaitīt šos "imigrantus" nav jēgas - to pārstavjus tagad ir jau daudz Latvijā. Drīz jau pūliem brauks, ar vīzu un pilsonības saņemšanu lidostā.
Don Basilio
D
Ilmārs, kuram pašam ir četri bērni, runā jēdzīgi. Jo dilemma tiešām ir tāda - vai nu vairojamies, vai uzņemam visu krāsu imigrantus.
Berta
B
Tikai nevajag! Cik Tev, emigrējušam latvietim ir bērnu? Un cik no viņiem prot latviešu valodu un lepojas ar savu senču zemi? Vai viņi vispār zina Latvijas vēsturi? Jeb Tevi vairāk interesē lietu, izklaides un dzīves baudīšanas kults?
alberts
a
Latviesi ir pārdzivojusi mēra laikus,krievu laikus ar ivaniem bargajiem un peteriem lilajiem,staļiniem un parejiem krieviem un nekas - ir dzīvi.Un būs dzīvi laika kads negribetu savadak.
DD1
D
Latvieši ir maza zaglīga tautiņa pie Baltijas jūras. Un tāpēc, ka zaglīga (tas nevienam nav jāpierāda, pietiek paskatīties uz bagātību pēkšņi uzkrājušajiem tautas kalpiem: Šķēle, Gailis, Krištopāns, Bojārs, utt.) nav pelnījusi savu valsti.
I.Gr.
I
Vainiiga pie izmirshanas ir latvieshu mentalitaate. Latvietes beernu uzskata par slogu un beerna dzemdeeshanu par dumjiibu. Bet citur ir taadi cilveeki, kuriem katrs beerns ir Dieva daavana un liela, liela laime.
vientulais vilks
v
LATVIESI BIJA IR un BUS ,lai ari kada pasaules mala tie atrastos. Prata nak macitajaSPROGA teiktais VALTAIKU baznica KAMER LAUKOS LOGOS SPIDES UGUNTINA TIKMER PASTAVES LATVIESU TAUTA.
rikos
r
PILNĪGS STULBUMS.Kas viņam maksā algu.2099.g Latvieši dzīvos uz Saturna.Es izrēķināju
Trūtes ministriene
T
Bet vai būs pati pasaule- tādu kādu mēs to pazīstam?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas