Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Miķelsons: nākamgad elektrības tarifam vajadzētu mainīties "padsmit procentu" apmērā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bonis
B
Nu jau Miķelsons ir apcietināts
desperado.lv
d
laicīgi sāk gatavot 'augsni' :) tas ir fakts, ja cilvēki laicīgi tiek pieradinātie pie kādas domas (tarifu celšanas), tad to realizēt ir daudz vieglāk.
Berta
B
Laikam Miķelsons grib nopietni palīdzēt brālēnam Andrim Šķēlem un aizdot naudu gan viņam, gan Tautas partijai. Bet atdot vajadzēs visai tautai - caur paaugstinātajiem tarifiem.
Lelle
L
Un Miķelsons varēs vairāk saņemt algā un oranžajiem bandītiem atmest priekš vēlēšanu kampaņas... Maksājiet vien, Muļķu zemes iemītnieki!
diskobumba
d
lai būtu 20 miljonu peļņa?
un
u
kā būtu ar algu samazinājumu latvenergo? nešķiet uzpūstas, ne?
Ainis
A
Šorīt pa TV7 bija laba filma - "Lielā izpārdošana", kur tika parādīts, kā zem SVF un PB spiediena valstīs, kuras tiek finansiāli "pārmestas", tiek veikta elektro kompāniju prihvatizācija un kas pēc tam notiek ar tautu ;) Šeit arī bez prihvatizācijas ir tas pats rezultāts - maksimāli izpspiest no tautas naudu, lai gūtu firmai max peļņu, nedomājot ne par ko.
ciniķis
c
Domājams, ka turpinoties deflācijai un pieaugot bezdarbam, Latvenergo šī gada laikā dramatiski pieaugs nemaksātāju skaits - sevšķi lauku reģionos. Pēc tam, kad valdība izveidos 2011.gada budžetu, kurā pēc esošajiem plāniem ir nepieciešams "konsolidēt" vēl vismaz 500-700 miljonus Latvenergo būs spiests celt tarifus par "padsmit procentiem" atlikušajiem maksātspējīgajiem klientiem, lai izvairītos no bankrota + lūgs palīdzību valstij kredītsaistību segšanai. Principā, krītot mājsaimniecību ienākumiem un ekonomiskajai aktivitātei nav grūti paredzēt, ka pieprasījums pēc Latvenergo produkta samazināsies proporcionāli ekonomiskās aktivitātes kritumam. Ja rūpniecība, tirdzniecība, un citi uzņēmumi elektrību izmantos uz pusi mazāk, kā līdz šim ( jo nav vajadzības turēt tukšas, apgaismotas telpas, vai nav kur realizēt saražoto preci) tad, baidos, ka Latvenergo būs lielas ziepes. Redz, visiem ir tā saucamā cerība uz to, ka "atkopjoties ārējiem tirgiem..........." tūlīt iestāsies "augšupeja" un cita laime. Tikai, ja paskatās uz tiem "ārējiem tirgiem" reāli, tad izrādās, ka mūsu daļa tajos ir tik niecīga, ka tā nespēj nopietni ietekmēt mūsu ekonomiku, turklāt, ja skatās reāli, tad pieprasījums ārējos tirgos ir ļot nestabils un ir atkarīgs no "fiskālās stimulēšanas pasākumiem" jebšu naudas dāvināšanas patērētājiem dažādās patēriņa stimulēšanas programmās. Bet pēdējā FRS vienošanās paredz šo pasākumu pakāpenisku pārtraukšanu līdz 2010.gada martam. Tas ir pieprasījums ārējos tirgos izbeigsies jau pavasarī, ja vien šīs prorgammas netiks turpinātas. Krītot kreditēšanas apjomiem visā pasaulē nevienā tirgū neaug pieprasījums!!! Nekādas atkopšanās nav!!!! Ķīna, lai panāktu savu izaugsmi - 2009.gadā iekačāja ekonomikā no saviem rezerves fondiem aš 60% no visa IKP, bet ASV palielināja skaidras naudas masu apgrozībā 2,5 reizes un panāca 2,2% izaugsmi ( koriģētie dati), kas pats par sevi ir nožēlojami. Tā, ka Latvenergo cerības uz peļņu tuvāko gadu laikā šobrīd ir stipri, jo stipri pārspīlētas!!
maitas
m
Mikelsons ar komandu grib lielakas algas, tapec paaugstinas!
:-|
:
Par kādu importu viņš runā? Neatceros tādu gadījumu, kad Latvijā tiktu saražots mazāk, nekā patērēts. Šeit katrs interesents var apskatītiies pašreizējo elektrības ražošanas/patēriņa situāciju (atjaunojas katru minūti).
otis
o
Nav saprotms, kāpēc mazo staciju iepirkumu tarifi ir 3x lielāki Ja savienojam elektromotoru ar ģeneratoru un strāvu pērkam no Latvenergo un saražoto atdodam atpakaļ. tad vinnē vismaz vienu tarifu. Faktiski neko nedarot var saņemt naudu.
hmm
h
Gribētu norādīt uz to, ka Miķelsona kungs visumā nekorekti kā piemēru elektroenerģijas tarifiem Skandināvijā min Dāniju, kur ir augstākais tarifs - patiešam nepilns 21 santīms par kWh. Taču tajā paša Islandē tarifs ir 5,6 santīmi, bet Somijā vispār tikai 3,37 santīmi par elektroenerģijas kilovatstundu - tas ir 2,2 reizes lētāk nekā Latvijā. Izvēlēties par piemēru dārgāko tarifu - nu ļoti neobjektīvi.
latviet's
l
.....nabadzinji:) ......knapi dzivibu velk!......buus tautai jaapalidz-taapat kaa pareksam:))))))
Человек
Ч
Неправильный заголовок. Не "mainīties", а "paaugstināies". Ох уж эта латышская боязнь правой прессы называть вещи своими именами.
drak
d
ДОВЕЛИ СТРАНУ. РЕАЛЬНО ПРАВИТЕЛЬСТВО ЛАТВИИ МОЖНО ОСУДИТЬ ЗА ГЕНОЦИД СОБСТВЕННОГО НАРОДА!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tā valsts ir korumpēta no augšas līdz apakšai

Ko nozīmē Putina sāktās tīrīšanas Krievijas armijā – tiešām cīņa ar zagšanu vai bailes no "ģenerāļu dumpja", kādreizējam Nacionālo bruņoto spēku komandierim, ģenerālim Jurim Maklako...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas