Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Muižniece: TP no valdības prom neies

Tautas partija prom no valdības neies, Latvijas radio piektdienas rītā apliecināja Tautas partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece. Atgādinām, ka Anta Rugāte (TP) neguva pietiekamu atbalstu, lai ieņemtu vietu Saeimas prezidijā. TP šobrīd ir noskaņota A.Rugāti šim amatam virzīt atkārtoti.

“Mēs rīkosimies tā – mēs neiesim ne uz karu, ne uz kašķi un neiesim prom no valdības tāda nieka dēļ kā personālijas. Mums tā vieta prezidijā nav ne dzīvības, ne nāves jautājums, ne arī pašmērķis, mēs bez tās vietas prezidijā varētu arī iztikt. Taču, protams, Saeimas lielākās frakcijas pārstāvniecība prezidijā ir pavisam normāla. Mēs pavisam mierīgi pagaidīsim, kamēr koalīcijas partneri nomierinās un izvērtē savu rīcību un, es ceru, ka pirmdien tas notiks un tad, kad koalīcijas partneri būs gatavi balsot par Rugāti, mēs kopā ar viņiem balsosim.”

V.Muižniece uzsvēra, ka A.Rugātes neatbalstīšanu TP vērtē kā vēlmi iejaukties frakcijas iekšējā lietā. Šādas attieksmes nedrīkstētu būt, viņa teica intervijā radio. Viņa arī noliedza "spekulācijas", ka TP nav bijis viennozīmīgs atbalsts A.Rugātei.

“Spekulācijas par šķelšanos Tautas partijā ir pilnīgi nepatiesas, jo zālē bija 20 Tautas partijas deputāti un bija 20 balsis. Arī frakcijas balsojums bija demokrātisks. Arī tad, kad virzīja mani, bija divas kandidatūras – es un Paegles kundze. Imants Valers tika izvirzīts tieši ar šādu nolūku.” I.Valers frakcijā ieguva desmit deputātu balsis.

Uz jautājumu, kādu apstākļu dēļ TP varētu tomēr domāt par valdības koalīcijas pamešanu, V.Muižniece teica, ka partijai ir svarīgi, lai tiek uzklausīts tās viedoklis.

“Pagaidām uzskatām, ka mūsu galvenais uzdevums ir cīnīties par to, lai tiktu uzklausīts mūsu piedāvājums. Pirmkārt, mainīt attieksmi nodokļu politikā, izvērtēt iespējas veidot strukturālas reformas, kas ļautu taupīt. Man ir grūti iedomāties, ka koalīcijas partneri nav spējīgi uzklausīt alternatīvus piedāvājums. Vakardiena man ir rūgta mācība, jo mana paļāvība uz koalīcijas partneriem ir bijis pārāk naivs viedoklis, tāpēc katru vārdu vērtēsim ļoti rūpīgi.”

TP līderis Mareks Segliņš jau iepriekš paudis, ka neatbalsta nodokļu sloga palielināšanu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kā to iecerējis Jaunais laiks. Arī V.Muižniece šodien radio stāstīja, ka TP neatbalstīs PVN palielināšanu un progresīvo likmju ieviešanu, savukārt jautājums par nekustamā īpašuma nodokļa pilnveidošanu esot svarīgs, taču tas pieļaujams tikai tad, kad Latvija atgriezīsies pie pozitīva IKP, uzsvēra V.Muižniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas