Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Mūrniece: būtu muļķīgi pabraukt garām skolai

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) ir uzdevis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) sadarbībā ar Finanšu ministriju (FM) sniegt juridisku skaidrojumu tam, kādā veidā amatpersonas var izmantot dienesta auto personiskām vajadzībām un kā tas atbilst jaunajām izmaiņām likumā par dienesta auto nodokli.

Par šādu iniciatīvu premjers informēja, atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai ir pieņemami, ka iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), kurai tiek nodrošināta diennakts apsardze, bērnus ved uz skolu un atpakaļ ar savu dienesta auto. Ministres rīcību premjers atturējās komentēt, bet norādīja, ka L.Mūrniecei apsardze visu diennakti pienākas pēc amata specifikas. No premjera teiktā izriet, ka KNAB un FM pēc iespējas ātrāk jāsniedz skaidrojums, kā atrisināt jautājumu par valsts amatpersonu dienesta auto izmantošanu.

L.Mūrniece iepriekš lūdza pastiprināt sev apsardzi. Viņa pirmdien Diena.lv pastāstīja, ka viņas e-pastus un telefona zvanus pastiprināti uzrauga Drošības policija. Ministre iepriekš uzsvēra, ka telefona īsziņā saņēmusi draudus. Pastiprinātu apsardzi viņa lūdza arī pēc tam, kad pagājušās nedēļas beigās ievēroja, ka pie skolas viņas bērnus fotografē Neatkarīgās policistu arodbiedrības pārstāvis Andrejs Melnalksnis. Viņš savukārt skaidroja, ka fotografējis kā ministre izmanto dienesta auto un fotogrāfijas iesniedza premjeram.

L.Mūrniece nenoliedza, ka bērnus uz skolu viņa ved ar savu ministres dienesta auto, kuru stūrē valsts algots šoferis. Skola esot pa ceļam. Būtu muļķīgi pabraukt garām, viņa teica. Ministre apstiprināja, ka ir gatava maksāt nodokli par dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām, lai gan "liekais" nobrauktais ceļa posms esot 50 metru.

FM ir saņēmusi premjera uzdevumu sniegt skaidrojumu, vai bērnus var vadāt ar dienesta auto uz mācību iestādi. Ministrijas pārstāve Baiba Melnace šodien vien apstiprināja, ka šobrīd spēkā ir normas, kas ir pretrunīgas.

Jau rakstīts, ka Valsts Kanceleja atklājusi, ka likums par valsts un pašvaldību mantas izšķērdēšanas novēršanu aizliedz dienesta auto izmantot privātām vajadzībām, tādējādi, sākot maksāt šogad jaunieviesto nodokli, nāktos atzīt, ka likums tiek pārkāpts. Šī iemesla dēļ Valsts kanceleja patlaban nodokli nemaksā un gaida, kad FM atrisinās likuma pretrunas ierēdņiem par labu, svētdien vēstīja raidījums Nekā personīga. Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane uzskata, ka braukšana uz mājām nebūtu uzskatāma par privātu vajadzību.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas