Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mūrniece pirms balsojuma par demisiju joprojām gatava aizstāvēt policiju Neo lietā

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) trešdien Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas sēdē vēlreiz uzteica iekšlietu sistēmas darbiniekus par labi padarītu darbu Neo lietā un ir gatava šovakar viņus aizstāvēt arī raidījumā Kas notiek Latvijā?, kas būs veltīts šim jautājumam. Ministrei tikai esot sajūta, ka tas var atgādināt tiesas sēdi, kurā viņa tiks nosēdināta pretī aizdomās turamajam Ilmāram Poikānam un žurnālistei Ilzei Naglai, kuri būšot ar saviem advokātiem.

Uz ZZS frakcijas lūgumu vērtēt Alekseja Loskutova lēmumu aizstāvēt Neo, L.Mūrniece atbildēja, ka arī viņai esot šāds jautājums un viņa uz to nevarot atbildēt.

L.Mūrniece sēdē norādīja, ka runa nav par prese brīvības apdraudējumu un centieniem atklāt žurnālistes avotu, jo avots jau esot bijis aizturēts. Taču žurnālists tāpat kā jebkurš ir atbildīgs likuma priekšā, un šajā gadījumā, iespējams, ir saistīts ar šo lietu. Teikto ministre pamatoja ar to, ka 14.marta LTV raidījumā De facto bija pieteikta intervija ar Neo, kurš bija pārveidojis balsi, bet ekspertīzē ir noskaidrots, ka intervija ir ierakstīta un nolasīta studijā, kas būtu jāuztver kā sabiedrības maldināšana.

Ceturtdien Saeima lems par neuzticības izteikšanu ministrei. Viņas izredzes atkarīgas no tā, cik deputāti piedalīsies  sēdē. Neoficiāla informācija liecina, ka vairāki opozīcijas deputāti balsojumā nepiedalīsies, tādā gadījumā viņa varētu saglabāt amatu.

Lai gan iepriekšējā nedēļā bijušais iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) teica, ka viņš nevar atbalstīt L.Mūrnieces demisiju, trešdien viņš jau teica, ka ir TP frakcijas biedrs un balsos par demisiju. Arī cits bijušais iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) atzina, ka rīkosies tāpat kā savulaik L.Mūrniece rīkojās balsojumā par neuzticības izteikšanu viņam kā iekšlietu ministram. No politiķa teiktā varēja noprast, ka viņš varētu atbalstīt ministres demisiju. Dz.Jaundžeikars arī teica: "Lai Vienotība netaisa teātri un tiek paši ar sevi skaidrībā." Ar to viņš domājis to, ka JL vadītās iekšlietu sistēmas darbinieki aiztur Neo, kamēr apvienībā ietilpstošās Sabiedrība citai politikai (SCP) pārstāvis Aleksejs Loskutovs kļuvis par viņa advokātu.

Lēmuma projektu par neuzticības izteikšanu L.Mūrniecei Tautas partijas, LPP/LC un Saskaņas centra deputāti iesniedza pēc policijas veiktās kratīšanas I.Naglas dzīvoklī saistībā ar Neo lietu. Projekta iesniedzēji uzskata, ka nav bijis pietiekams pamats šādai rīcībai, ierobežojot vārda brīvību. Par to uztraukti bija arī partneri no Pilsoniskās savienības un Sabiedrības citai politikai, taču savas kolēģes demisiju, ko ierosinājusi opozīcija, viņi negatavojas atbalstīt.

Lēmuma projektu par neuzticības izteikšanu L.Mūrniecei iesnieguši deputāti Anta Rugāte, Vents Armands Krauklis, Māris Kučinskis, Māris Ārbergs un Oskars Spurdziņš (TP), Andris Bērziņš, Jānis Dukšinskis un Ainars Baštiks (LPP/LC), kā arī Jānis Urbanovičs un Valērijs Agešins (SC). Zem tā nav PCTVL deputātu parakstu, bet frakcijas vadītājs Jakovs Pliners Dienai apstiprināja, ka arī PCTVL atbalstīs ministres demisiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas