Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NA 14.Saeimas vēlēšanām par Ministru prezidenta kandidātu izvirza Uģi Mitrevicu

Nacionālās apvienības (NA) Ministru prezidenta amata kandidāts 14.Saeimas vēlēšanās būs Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics (NA), šodien NA vēlēšanu kandidātu prezentācijā paziņoja partijas līderis Raivis Dzintars.

No NA Vidzemē ar pirmo numuru startēs Mitrevics, kuram sarakstā seko Dzintars un Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava. Kurzemē saraksta līderi būs ekonomikas ministre Ilze Indriksone, ekonomikas ministres biroja vadītājs Artūrs Butāns un Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andis Zariņš.

Rīgā NA saraksta līderi būs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, kultūras ministrs Nauris Puntulis un parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols. Zemgalē saraksta pirmo trijnieku veido Saeimas deputāti Edvīns Šnore un Jānis Vitenbergs, kā arī Demogrāfisko lietu centra vadītājs Imants Parādnieks.

Latgalē saraksta līderi būs parlamenta deputāts Edmunds Teirumnieks un kultūras ministra biroja vadītāja Marika Zeimule.

Dzintars uzsvēra, ka NA valde vienprātīgi atbalstīja Mitrevicu kā premjera kandidātu, ņemot vērā arī nepārprotamo atbalstu un darba spēju novērtējumu, ko Mitrevicam snieguši Siguldas novada iedzīvotāji.

Mitrevics preses konferencē pauda, ka strādās pie tautas drošības un labklājības panākšanas, atbalstot latviskas Latvijas ideju. Politiķis norādīja, ka nepieciešama profesionāli izlēmīga rīcība, lai mazinātu sāpes, kas iedzīvotājiem būs jāpārdzīvo cenu krīzes laikā.

NA premjera amata kandidāts uzsvēra, ka arī pēc pārziemošanas Latvija nevar atgriezties pie tuvredzīgiem lēmumiem, kas tiek pieņemti "no budžeta uz budžetu", kā arī nevar turpināt tādu pārvaldības pieeju, ka "labā roka nezina, ko dara kreisā". Tāpēc kļūšanas par Ministru prezidentu gadījumā Mitrevics apņēmies nodrošināt ilgtermiņa un saskaņotu pieeju valdības darbā.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā dienā, sestdienā.


Ziņa papildināta 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas