Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

NA neesot mudinājusi Krēsliņu nolikt deputāta mandātu

Deputāts Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK) individuāli pieņēmis lēmumu par deputāta mandāta nolikšanu, un nacionālās apvienības (NA) Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķi viņu uz to neesot mudinājuši.

Krēsliņš aģentūrai LETA uzsvēra, ka viņš nevēlējās, lai uz Saeimu kopumā, deputātiem vai VL-TB/LNNK varētu krist kāda aizdomu ēna, tāpēc arī pieņēma šādu lēmumu. Ņemot vērā, ka Saeimai jau tagad ir samērā zema iedzīvotāju uzticība, Krēsliņš neesot vēlējies, lai cilvēki "liktu vēl papildu negatīvus punktus".

NA politiķi slēgtā sēdē pārrunāja izskanējušo informāciju par Krēsliņa dēla aizturēšanu saistībā ar tā dēvētajām "legālajām narkotikām", tomēr Krēsliņš norāda, ka lēmumu par mandāta nolikšanu pieņēmis pats individuāli, nevis partijas biedru mudināts. Arī VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars akcentēja, ka partija neaicināja Krēsliņu atstāt darbu Saeimā.

Taujāts, vai nākotnē varētu piedalīties vēlēšanās vai darboties politikā, Krēsliņš norāda, ka par šo jautājumu nav domājis. Tagad viņš meklēs sev nodarbošanos, tomēr pagaidām vēl precīzi nezina, kur tieši strādās. Vienlaikus politiķis pauž, ka visu laiku ir bijis sabiedriski aktīvs un turpinās tāds būt arī turpmāk.

Krēsliņš arī uzskata, ka, strādājot Saeimā, kopumā viņam izdevies risināt atsevišķus jautājumus aizsardzības sistēmas sakārtošanai, tomēr vairākas lietas viņš vēl nav paspējis pabeigt.

Runājot par gadījumu ar viņa dēlu, Krēsliņš norāda, ka saskaņā ar dēla teikt, viņš netika pratināts, kā arī nav informēts, vai notiek izmeklēšana. Politiķis atkārtoti stāstīja, ka viņa dēls ir pieaudzis un ar savu ģimeni dzīvo atsevišķi, un Krēsliņš viņu nekontrolē. Vienlaikus deputāts norāda, ka jūt atbildību par to, ka, iespējams, dēlam bērnībā veltīja mazāk uzmanības nekā vajadzēja - saistībā ar lielu darba slodzi.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūru LETA informēja, ka policija izmeklēšanas interesēs komentārus par šo jautājumu pagaidām nesniegs.

Kā ziņots, Krēsliņš nolēmis nolikt deputāta mandātu, reaģējot uz dēla aizturēšanu saistībā ar tā dēvētajām legālajām narkotikām. Oficiāli Krēsliņš vairs nebūs deputāts tad, kad mandāts tiks apstiprināts politiķim, kurš parlamentā darbosies viņa vietā.

"Apzinoties, ka mans deputāta amats var radīt aizdomas saistībā ar mana aizturētā dēla lietas objektīvu izmeklēšanu un ka notikušais pastarpināti met ēnu arī uz NA, paziņoju par atteikšanos no deputāta amata," vakar paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norāda politiķis.

Saeimā piektdien saņemts Krēsliņa iesniegums par mandāta nolikšanu, aģentūra LETA uzzināja parlamenta Preses dienestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas