Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

NA neizslēdz sava kandidāta virzīšanu uz kādu no Valsts prezidenta vēlēšanu nākamajām kārtām

Nacionālā apvienība (NA) neizslēdz, ka varētu virzīt savu kandidātu Valsts prezidenta amatam, ja pirmajā piegājienā nevienu no līdz šim pieteiktajiem kandidātiem ievēlēt neizdotos, intervijā Latvijas Radio atklāja NA valdes loceklis, Saeimas deputāts Jānis Dombrava.

Politiķis sacīja, ka par tālāko rīcību NA lems tad, ja maija pēdējā dienā Valsts prezidentu ievēlēt neizdosies, tomēr, viņaprāt, ideālais variants būtu atrast tādu kandidātu, par kuru būtu iespējams panākt plašāku vienošanos.

Lūgts atklāt, kas varētu būt NA kandidāts Valsts prezidenta amatam, ja politiskais spēks izšķirtos tādu izvirzīt, Dombrava atbildēja, ka NA "ir padomā potenciālie kandidāti, bet šobrīd par to ir lieki runāt, ja mēs nezinām, vai būs tikai 31.maijā šīs vēlēšanas, varbūt uzreiz jau pirmajā kārtā tiek iebalsots kāds prezidents".

Nākamnedēļ NA esot paredzētas tikšanās ar visiem trijiem oficiāli izvirzītajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem, un tikai pēc tam, vēlēšanu dienā, politiskais spēks pieņemšot gala lēmumu, kā frakcijai balsot. Līdz šim NA nav devusi solījumu atbalstīt vai neatbalstīt nevienu no pieteiktajiem kandidātiem, atgādināja politiķis.

Kā ziņots, maija pēdējā dienā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimā pārstāvētās partijas ir pieteikušas trīs kandidātus. Valdošajā koalīcijā ietilpstošais "Apvienotais saraksts" augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, premjera partija "Jaunā vienotība" prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto.

NA sākotnēji bija paredzējusi Valsts prezidenta amatam uz otro termiņu pieteikt pašreizējo valsts galvu Egilu Levitu, taču viņš no kandidēšanas atteicās, juzdams, ka koalīcijā trūkst atbalsta viņa ievēlēšanai.

Nevienam no trim oficiāli pieteiktajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem pagaidām nav skaidra balsu vairākuma, lai uzvarētu vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas