Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

NA un JKP "sarežģītā attiecību vēsture" netraucēšot konstruktīvam darbam

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķiem ir līdzīgas nostājas vērtību jautājumos, un organizāciju "sarežģīta attiecību vēsture" netraucēšot konstruktīvam darbam, - pēc abu partiju tikšanās pauda to līderi.

JKP premjerministra amata kandidāts Jānis Bordāns pēc abu partiju tikšanās žurnālistiem sacīja, ka apspriesta sarunu gaita, kā arī jautājumi, kur ir kopīgs skatījums un līdzīgas nostājas. Ar nacionālo apvienību kopīgie saskarsmes punkti ir tie, kas attiecas uz vērtību sistēmu.

VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, ka šī bija veiksmīga pirmā tikšanās un sarunas bija "ļoti atklātas, tiešas". Abām partijām noteikti būs jautājumi, īpaši ideoloģisku vērtību jomā, kur tās varēs sadarboties, neatkarīgi no tā, kāds būs jaunās valdības modelis, teica politiķis.

"Mūsu organizācijām bijusi sarežģīta attiecību vēsture, bet ir liela vienprātība, ka šī vēsture nevar traucēt konstruktīvam darbam," teica nacionālās apvienības politiķis, piebilstot, ka valsts pašlaik ir sarežģītā situācijā ar visnotaļ sadrumstalotu jaunu parlamentu. Līdz ar to katram jāspēj spert "solītis pretī", lai iespējami ātri izveidotu rīcībspējīgu valdību, pieņemtu budžetu, piebilda politiķis.

Kā ziņots, šodien turpināsies valdības veidošanas sarunas, kurās iniciatīvu uzņēmušās JKP un partija KPV LV.

Valdības veidošana pagaidām rit piesardzīgi, un pēc pirmās sarunu dienas vēl nav iezīmējušās konkrētākas koalīcijas aprises.

Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem Saskaņa nākamajā parlamentā ieguvusi 23 deputātu vietas, KPV LV un JKP - pa 16, Attīstībai/Par un VL-TB/LNNK - pa 13, ZZS - 11, bet Jaunā Vienotība - astoņas deputātu vietas.

Top komentāri

Students
S
Es par Na balsoju, kaut gan uzskatu, ka viņiem nedaudz jāmainās. Ļoti patīk Jānis Dombrava, kurš vieno tautu, veicina tās patriotismu, organizējot vienības braucienu maijā.
sicher
s
Bordānu par premjeru...
Larisa
L
Nacionālā apvienība pārāk sashēmojās līdzšinējā koalīcijā. Kļuva snobiski un varas pārņemti pretīgi egoisti. Tāpēc pirmoreiz par viņiem vairs nebalsoju, bet izvēlējos JKP!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas