Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nacionālā apvienība darbam Saeimas Ārlietu komisijā virza Kolu un Melbārdi

Nacionālā apvienība darbam Saeimas Ārlietu komisijā virza Rihardu Kolu un aizejošās valdības kultūras ministri Daci Melbārdi, aģentūru LETA informēja parlamenta sekretāra biedres, deputātes Marijas Golubevas (Attīstībai/Par!) birojā.

Darbu Nacionālās drošības komisijā varētu turpināt Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, bet Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā - Raivis Dzintars un Inguna Rībena.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā plāno darboties Ilze Indriksone un Aleksandrs Kiršteins, Juridiskajā komisijā - Ritvars Jansons, bet Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā - Mūrniece.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā varētu strādāt Edvīns Šnore, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā - Janīna Kursīte-Pakule, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā - Romāns Naudiņš un Jānis Dombrava, Sociālo un darba lietu komisijā - Edmunds Teirumnieks, bet Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā - Dzintars un Kursīte-Pakule.

Pieprasījumu komisijā NA pārstāvēs Kols un Rībena, Publisko izdevumu un revīzijas komisijā - Indriksone un Naudiņš, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības - Jansons un Melbārde, Eiropas lietu - Kiršteins un Šnore, bet Ilgtspējīgas attīstības komisijā - Dombrava un Teirumnieks.

Kā ziņots, ceturtdien noslēgusies deputātu kandidātu izvirzīšana darbam Saeimas komisijās.

Saeima iepriekš apstiprināja parlamenta pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumus. Tie nosaka, ka katrs deputāts varēs būt ievēlēts tikai vienā no likumdošanas komisijām. Šis nosacījums saistīts ar nepieciešamību, lai deputāti strādātu gan likumdošanas komisijās, gan arī tā dēvētajās "mazajās komisijās". Lai ievērotu šo principu, noteikumos minēti arī frakciju deputātu sadalījuma matemātiskie nosacījumi.

Tāpat noteikts, ka Nacionālās drošības komisijā ievēlēs pa vienam deputātam no katras frakcijas un Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā - pa diviem deputātiem no katras frakcijas.

Iepriekš parlamenta Prezidija un Frakciju padomes kopsēdē tika panākta vienošanās, ka par deputātu ievēlēšanu komisijās Saeima balsos 20.novembrī. Lai gan vairāki politiķi pēc tam aicināja balsojumu par komisiju sastāvu veikt agrāk, lai likumdevējs varētu sākt pilnvērtīgi strādāt, tomēr pagaidām nav redzama praktiska virzība uz tuvāka datuma par 20.novembri noteikšanu.

Top komentāri

Kols ir koli baktērija.
K
Sev un citiem - SŪDS. Un nekas vairāk. Tādi mēsli kā Kols piegāna šo pasauli, kas mīlestībā un patiesībā veidota.
Nu, bet acis !
N
Gan tam Kolam, kā ērglim. Atvainojiet, maitu ērglim. Tāds jebkuru noknābs. Cik saprotu un zinu, jau to dara.
Ha !
H
Kolam var uzticēt tikai Coca Colu tirgot. Neko vairāk. Šis zaļknābis ir pārāk liels savās biksēs un ar dubultmorāli. Vai Latvijai ir vajadzīgi ambiciozi āži starptautiskajā telpā ? Domāju, ka nē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas