Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nacionālās apvienības piedāvātā ministru izvērtēšana var arī nenotikt

Neskaidrais _Visu Latvijai!-_TB/LNNK (VL-TB/LNNK) piedāvājums izvērtēt visu ministru darbību ar mērķi nākotnē, iespējams, nonākt līdz amatu pārdalei valdībā izraisīja asu premjera Valda Dombrovska (Vienotība) reakciju.

Otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio premjers norādīja uz parādību, kāda nav pieredzēta nevienā no viņa trim valdībām, kad kāds partneris piedāvā grozīt koalīcijas līgumu. V. Dombrovskis brīdināja, ka tas var izraisīt arī jaunas koalīcijas meklējumus.

Tā kā Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK pārstāvji savu ideju nekonkretizē, tā jau ir apvijusies ar minējumiem, lai gan daļa politiķu domā, ka tas viss beigsies «ne ar ko». Vieniem šķiet, ka tas ir veids, kā VL-TB/LNNK ar citu rokām varētu veikt izmaiņas savā ministru komandā, jo kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes komunikācija ar sabiedrību ir kaitējusi apvienības reputācijai. Cituprāt, šīs izvērtēšanas iznākumā beidzot varētu nomainīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu (RP), jo līdzšinējie mēģinājumi ir beigušies neveiksmīgi. Ministra demisiju vēlējās gan lielās pilsētas, gan par to ierunājās Mārtiņš Bondars sarunās ar Reformu partiju saistībā ar pārmaiņām partijā. Mazāk dzirdēts par to, ka VL-TB/LNNK iekšienē ir vairākas domubiedru grupas, un daļa partijas biedru varētu būt nemierā arī ar tieslietu ministra Jāņa Bordāna pārāk patstāvīgo darbību, kas dažus kolēģus varbūt pat vairāk mulsinot nekā kultūras ministres asaras. Arī J. Bordāna komanda vairs neesot gluži tāda, kāda bija viņa priekšgājēja Gaida Bērziņa laikā.

VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars pirmdien koalīcijas sēdē nemaz nepiedalījās. Sarunā ar politiķi dažas stundas pirms šīs sēdes nekas tāds netika minēts pat pēc uzdota jautājuma, vai VL-TB/LNNK varētu rosināt diskusiju par amatu pārdali valdībā. Otrdien, lūgts komentēt apvienības aicinājumu, R. Dzintars sacīja, ka «tās bija tikai Jāņa Iesalnieka [frakcijas vecākā konsultanta] pārdomas». Apvienības valde vēl nav lēmusi par formu, kādā varētu notikt ministru vērtēšana. Kā nereti mēdz būt, radikālākās apvienības idejas prezentē Imants Parādnieks. Aģentūra LETA ziņo, ka pēc sēdes I. Parādnieks sacījis - tagad esot īstais brīdis, lai veiktu ministru izvērtēšanu ar mērķi uzlabot Ministru kabineta darbu. Taujāts, vai tas ir vienīgais nolūks, I. Parādnieks sacīja, ka tas varētu ietvert arī ministru nomaiņu.

Ministru vērtēšanu R. Dzintars atbalsta, jo domā, ka arī vēlētājiem būtu svarīgi zināt, kas no valdības deklarācijā ierakstītā ir izpildīts, kas - nav. VL-TB/LNNK ir gatava atskaitīties arī par saviem ministriem, bet, runājot par Ž. Jaunzemi-Grendi, varot diskutēt par «komunikācijas atsevišķiem posmiem», taču valdības deklarācijā minētie darbi ir izpildīti. Ja notiktu amatu pārdale, tad VL-TB/LNNK vēlētos vadīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM), Izglītības un zinātnes vai Labklājības ministriju, apstiprināja R. Dzintars. Ministru vērtēšanas kārtību, pie kuras koalīcija atgriezīsies pēc divām nedēļām, vēl nebija gatavs izklāstīt arī frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis, kurš ir arī VARAM parlamentārais sekretārs. Viņš uzsvēra, ka uz ministra amatu nepretendē, jo strādā E. Sprūdža komandā. Vienotībasfrakcijas vadītājs Dzintars Zaķis norādīja, ka katra partija izvirza savus ministrus un ir politiski atbildīga par viņu darbu, kuru pati arī vērtē. Ministriju pārdale iespējama tikai tad, ja partijas par to savstarpēji vienojas, bet Reformu partijas frakcijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis uzsvēra, ka RP neplāno piedāvāt kādu savu amatu partneriem. Jau ilgāku laiku VL-TB/LNNK atgādina, ka tai ir tikai divi amati valdībā, kamēr RP - pieci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas