Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Nacionālās drošības komisijā Krēsliņa vietā varētu nākt Dombrava

Pašreizējais Saeimas Nacionālās drošības komisijas loceklis Kārlis Krēsliņš (Nacionālā apvienība) tomēr nevēlas strādāt šajā komisijā, tāpēc plāno pāriet uz Publisko izdevumu un revīzijas komisiju.

Savukārt Nacionālās drošības komisijā plānots iecelt viņa frakcijas biedru Jāni Dombravu, pastāstīja Krēsliņš.

Paskaidrojot, kāpēc plānotas šādas izmaiņas, Krēsliņš sacīja, ka savā līdzšinējā pieredzē darbojies aizsardzības un izglītības jomā, taču ar specdienestiem, kuru darba parlamentārā pārraudzība ir Nacionālās drošības komisijas darba kārtībā, viņam neesot bijusi darīšana. Deputāts nejūtot aicinājumu darboties šajā komisijā.

Krēsliņš noliedza, ka viņa paredzētā aiziešana no Nacionālās drošības komisijas būtu saistīta ar grūtībām iegūt pielaidi valsts noslēpumam. Viņš turpinās darboties Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, kuras locekļiem arī šāda pielaide vajadzīga.

Līdz ar Krēsliņa maiņu darbam komisijās Dombravu paredzēts atsaukt no darbošanās Eiropas lietu komisijā, un šajā vietā varētu stāties viņa frakcijas biedrs Einārs Cilinskis, kurš savukārt pametīs Publisko izdevumu un revīzijas komisiju.

Paredzēts, ka Saeima par deputātu maiņu komisijās lems plenārsēdē ceturtdien.

Saeimas Nacionālajā drošības komisijā ir pārstāvji no visām Saeimā ievēlētajām frakcijām. Komisijas priekšsēdētājs ir eksprezidents Valdis Zatlers (Zatlera Reformu partija), viņa vietnieks ir Dzintars Zaķis (Vienotība), komisijas sekretārs ‒ Jānis Urbanovičs (Saskaņas centrs), komisijā darbojas arī Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas