Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Nacionālo kino centru rosinās pārveidot par valsts budžeta iestādi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ruksis
r
ja režisors nenopelna, tad tas vel nenozīmē, ka filmas ražošanu nodrošina rūķīši, vai arī kultūras akaDĒmijā jums tā māca?
ruksis
r
kankaraina ballīte rīgas centrā... Tumšo briežu killers izvirzās priekšplānā - un nav jau pārsteigums tbš Briežiem valsts piemaksāja 70 latus par katru skatītāju kurš tās šausmas skaījās :))) baigais cundurs
hi hi to teetis
h
jaa jaa Holivudas mazbudzhetenes ar budzhetu kas ir vairaakas reizes lielaaks nekaa "Riigas sargiem " :)
teetis
t
Ir daudz piemēru kā tiek uzņemtas labas filmas balstoties tikai uz ideju. Graubas un ēķa megafilmu Rigas sargi vel neesmu redzejis un man arī patriotiski karu filmu gabali ipashi neaizrauj.
AD
A
"...ka Ēķa un Graubas filmas nevar kategorizēt kā neskatāmas! Ja nepatīk - neskataties, neviens to neliek..." Tā gluži nav, draudziņ, ka mums par to nebūtu nekāda daļa. Kā nekā par mūsu nodokļu naudu šie brāķi ir subsidēti.
.,....,
.
Jebkāda veida mākslai, t.s. kino, ir jāattīstās. Un lai to kārtīgi izdarītu, ir vajadzīga nauda! Nevaram mēs no PSRS pāris gad laikā pēkšņi tapt par otru Holivudu. Ir vajadzīga attīstība un, lai arī lēnām, tā tomēr notiek. Piekritīšu, ka Ēķa un Graubas filmas nevar kategorizēt kā neskatāmas! Ja nepatīk - neskataties, neviens to neliek. Un pirms sūdzaties, pamēģinat paši ar minimālu budžetu uztaisīt filmu, kas pelnītu tik, cik jūs te visi sapņojat.
kino
k
cilvēki , kas taisa kino neākstās - ēķis un grauba, un viņu filmas ir labas un cilvēkiem ir vērts skatīties
Slieka
S
Atļaušos iebilst, ka šis tas "skatīšanās vērts' ir tapis arī pēdējos 20 gados. Kaut vai "Ūdensbumba resnajam runcim" bija uz skatītāju orientēta filma, un cilvēki to apmeklēja. Cits stāsts, ka tās režisors Varis Brasla ,man par lielu nožēlu, vairs atbalstīts netiek un neko nav uzfilmējis....Un tā tomēr ir Kinocentra stratēģijas problēma.
nīgrais
n
Tb negrib būt valsts iestāde, bet grib turpināt pastāvēt no valsts budžeta naudas. Nu pagrūti ir gan zivtiņu apēst, gan puisēnam klēpī pasēdēt... Ja vēlies piezīsties pie budžeta pumpīša, tad esi valsts struktūrā, aber ja vēlies būt neatkarīgais, tad arī pats par sevi gādā - sociālisms ir beidzies.
teetis
t
Tad kad sāksiet taisīt normālas filmas tad jums nevajadzēs diedelēt naudu tautai. Var jau būt ka esmu aprobežots reņģēdājs bet manuprāt pēdējos 20 gados nekas skatīšanās vērts nav uzņemts.
AD
A
Savādi gan. Ir kino centrs, bet NAV ne skatāmu filmu, ne režisoru.
Aramess
A
Es arī negribu pie konveijera, gribu spēlēt vijoli... Dodiet man naudu un dibiniet vijolnieku centru! Ja nopietni... Kad Šlesers tērē naudu sava šofera dēlam, kliedzam: fui, fui...! Kad paši grtibam šķiest budžeta naudu apšaubāmiem, bieži stulbiem, nebaudāmiem ķinīšiem, tad cita domāšana - dodiet, dodiet, dodiet! Nelieši! Tāda paši kā Šlesers. Arī Pakalniņa, kas tik cēli spriedelē par citu ļautiņu netīrajiem darbiem. Bet pati? Ja patīk taisīt "Kurpes", pati meklē naudu, nelien manā makā. Ja man patiks, nopirkšu biļeti, un tas būs tavs ienākums. Ja nepatiks..., vaino pati sevi, kurpniec, bet neapzodz mani.
Samats
S
Kino tu neesi Kino !!!!
LV dermakoviskā
L
atgādina temetiski neveselu 66gadīgu ciema bufetes bārdāmu - kaut badā staigās, bet pa Rīgas tirgu un stacijas tuneli sev par visu naudu "Armani" štātes un "spranču" smiņķi gādās - pati nesaprotot, ka tās štāres un tml. šitamajos gados 120 kilogramos ne tik vien nepalīdz, bet tieši otrādi - ...... un vēl zemē nomesta nauda - kas gan par laimi ir viegli dabūjama - no dūšīgi dzerošajiem ciematniekiem un arodbiedrības, kur spicais gals arī kopīgā partijas veterānu biedrībā un arī ne bež šmigas . Īstā māksla rodoties nabadzībā, ja kas - TIKAI MĀKSLINIEKU nabadzībā, nevis Mildas gaiļa KANTORKULTŪRISTU parazitēšanā uz nabadzības. ( AR ATKATU DELDERMŪĻU partijai ) A to - kā savādāk !
t 40
t
Vai to ka pāris "režisoreļu" un tiem pietuvinātas personas vārās savā sulā,un vazājas pa eiropas kinofestivāliem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas