Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nedēļas nogalē dibinās partiju Par!

Rīgā sestdien notiks Kustības Par! dibināšanas sapulce. Vairāki simti cilvēku, kuri parakstījuši manifestu Mēs esam PAR!, apstiprinās jaunās politiskās partijas programmu, statūtus un valdi, vēsta kustības pārstāve Žanete Eglīte.

"Kustības programma konkretizēs manifesta mērķi – veidot Latviju, kura ir iespēja visiem, nepieder dažiem un sastāv no daudziem," norādījusi Kustības programmas darba vadītāja Marija Golubeva. Kustības veidotāji trijās darba grupās kopā ar nozaru ekspertiem strādā pie programmas un ik dienas tiekas ar jaunajiem biedriem, lai noskaidrotu viņu viedokļus.

Dibināšanas sapulces rīkotājs Mārtiņš Staķis uzsvēris, ka Par! savus domubiedrus pulcē, izmantojot gan mūsdienīgas tehnoloģijas, gan personiskas sarunas ar katru interesentu. Piemēram, kustības veidošanas ikdienas diskusijās visi interesenti var piedalīties Facebook tiešraidēs.

Kopš 26. jūlija manifestam Mēs esam PAR! pievienojušies vairāk nekā 600 Latvijas pilsoņu. Parakstītāju vidū ir sabiedrībā zināmi cilvēki, uzņēmēji, studenti un dažādu citu nozaru pārstāvji. Manifestam joprojām var pievienoties mājaslapā MesPar.LV. Tajā lasāmi arī visu parakstītāju vārdi.

Kustības Par! kodolu veido jaunie profesionāļi ar pasaules pieredzi un izglītību: vadības konsultants Daniels Pavļuts ir ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā Hārvarda universitātē ASV, rīcībpolitikas analītiķe Marija Golubeva savu doktores grādu ieguvusi Kembridžas universitātē, bet Kaspars Briškens absolvējis Rīgas Ekonomikas augstskolu un Stokholmas universitāti.

Kustībā ir pieredzējuši uzņēmēji un valsts pārvaldes lietpratēji: Mārtiņš Staķis vada uzņēmumu grupu “Innocent” un veido reliģijas un ētikas raidījumu Saknes debesīs, Andulis Židkovs ir satiksmes nozares eksperts ar divdesmit gadu pieredzi valsts pārvaldē. Kustībai Par! pievienojušies arī Vienotības rindas pametušie, bet aizvien tās frakcijā esošie Saeimas deputāti Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Ints Dālderis, Aleksejs Loskutovs un Andrejs Judins.

Top komentāri

ļuļa kebabs
ļ
partijas nosaukums vien ko vērts. atgādina lielisko citātu no 12 krēsliem, kur ostaps jautā pamuļķim poļesovam, kas ir viņa politiskais kredo - "Ваше политическое кредо?" "Всегда!"
ļuļa kebabs
ļ
šī arī ir visa pasākuma kvintesence - " veidot Latviju, kura ir iespēja visiem, nepieder dažiem un sastāv no daudziem". mums jau padomju laikā stāstīja, ka ejam pār robežām paceltu galvu, un ka valsts pieder visiem. rezultāti visiem ir labi zināmi, un vēl tagad cīnāmies ar tautu pārvietošanas sekām. paldies, iztikšu bez kārtējās nodevēju un latviskuma iznīcinātāju-kangaru bandas. toreiz visādi pelšes līda pakaļā maskavai, šitie ar savu genderismu un saukli, ka latvija pieder visiem, līdīs pakaļā briselei.
reptilis
r
Tas ir labi...vairāk nedarbosies,kā mafija vai islāma valsts kaujinieki aiz citu mugurām...visi velkomisti vienā maisā! Tagad varēsim redzēt patieso Latvijas ,kā nacionālas valsts ,nodevēju daudzumu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas