Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 14. jūnijs
Saiva, Santis, Sentis, Tija, Saivis

Nedēļas nogalē iztiek bez slīkušajiem , tomēr darba glābšanas dienestiem bijis pietiekami

Neskatoties uz karsto nedēļas nogali, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests nav reģistrējis nevienu noslīkušo, aģentūrai BNS pavēstīja VUGD pārstāve Inese Veisa.

Lai arī tieši nedēļas nogales ir tas laiks, kad parasti ir slīkušie, šajā nedēļas nogalē ugunsdzēsības un glābšanas dienestam pat nav bijis jāveic glābšanas darbi uz ūdens.

Lielā atpūtnieku pieplūduma dēļ kūrortpilsētas Jūrmalas glābšanas dienestam ir bijis daudz darba, aģentūrai BNS atzina Jūrmalas Ātrās palīdzības dienesta vadītājs Uldis Ciekurs. Nopietnākā glābēju palīdzība bijusi nepieciešama vindsērfingistiem, kas nav spējuši tikt krastā saviem spēkiem.

Izglābti arī vairāki cilvēki, kas ar gumijas laivu bija iepūsti jūrā pie Majoriem.

Pārsvarā glābējiem pagājušajā nedēļā vajadzējis meklēt noklīdušus bērnus, aizrādīt pārgalvīgiem peldētājiem un sniegt medicīnisko palīdzību.

Arī Rīgas pašvaldības policijas glābējiem darba nav trūcis. Tās pārstāve Inese Tīmane aģentūru BNS informēja, ka policijas glābēji Vecāķu, Bābelītes, Ķīšezera un Vakarbuļļu peldvietās, uzraugot atpūtnieku drošību, 59 peldētājus brīdinājuši par peldēšanu aiz bojām, kas apdraud atpūtnieku drošību.

Bābelītes ezerā desmit peldētāji brīdināti par lekšanu ūdenī no laipām, kas nav tam paredzētas. Savukārt Vakarbuļļu pludmalē svētdien lielā vēja laikā glābēji krastā nogādāja divus katamarānus, kas bija iepūsti jūrā un saviem spēkiem nespēja atgriezties krastā.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē glābšanas darbi uz ūdens nav izpalikuši Krasta apsardzes dienestam, kura kuģis veiksmīgi izglābis trīs lietuviešus, kas ar katamarānu bija iepūsti jūrā.

Dienests devās arī palīgā nelaimē nonākušiem kaitbordistiem, kas tika iepūsti jūrā pie Ušiem un pašu spēkiem netika krastā, taču drīz vien kaitbordisti tika izglābti ar vietējā ciema iemītnieku palīdzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas