Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Neo tiesā apstrīdēs Latvenergo tarifus

Ilmārs Poikāns jeb Neo pirmdien Administratīvajā apgabaltiesā iesniedzis prasību pret  Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) un VAS Latvenergo ieceri paaugstināt elektroenerģijas tarifus.“Ja tiesa pilnībā apmierinās manu prasību, tad jaunā tarifa stāšanās spēkā tiks apturēta un tiks novērsts mēģinājums piesavināties lielākās Latvijas iedzīvotāju daļas līdzekļus ar nelikumīgi noteiktu tarifu palīdzību,” savā paziņojumā presei norāda Neo.

Prasība tiesai tika pamatota ar diviem pamata argumentiem. Pirmkārt, tas savstarpēji diskriminē dažādas lietotāju grupas. Otrkārt, tas paredz nelikumīgu rīcību ar_ Latvenergo_ peļņu, to, visticamāk, izmantojot šķērssubsīdijām, norāda Neo.“Mums jāsaprot, ka šo jauno tarifu atcelšana ir tikai viens solis. Pat, ja tos izdosies atcelt,  nekas netraucē _Latvenergo_ jau nākošajā dienā, balstoties uz esošo vai jaunu Ekonomikas Ministrijas uzdevumu, uzreiz iesniegt jaunu tarifu aprēķinu, kurā "nepilnības" būs novērstas. Bez atbildēm uz svarīgiem ar _Latvenergo _saistītiem jautājumiem un problēmu risināšanas pēc būtības, cīņa pret jaunajiem tarifiem būs bijusi veltīga. Un tas jau ir politiskās gribas vai precīzāk tās trūkuma jautājums,” norāda  Neo.Neo uzskata, ka daļa Latvijas mājsaimniecību un uzņēmēju būtu gatavi maksāt pašreizējos tarifus, ja redzētu šiem dārgajiem tarifiem valstisku jēgu – piemēram, caur tarifiem iekasētā nauda tiktu izmantota, lai stiprinātu reālu energoneatkarību no Krievijas, izveidojot starpsavienojumus ar Eiropas valstīm vai arī veicinātu vietējās biomasas pilnvērtīgu un komerciāli izdevīgu izmantošanu elektroenerģijas ražošanā.“Tā vietā _Latvenergo_ un no tās burtiski atkarīgā SPRK mums "piedāvā" maksāt vēl vairāk, lai mēs vēl lielākā mērā apmaksātu elektroenerģijas nozares "peļu dancošanu pa galdu". Ne tikai man vienam ir radusies sajūta, ka nu gan pietiks,” norāda Neo.“Kāpēc es un mani domubiedri to visu darām? Atbilde ir vienkārša – mēs negribam braukt prom no savas dzimtenes dažu tūkstošu korumpantu dēļ. Līdzšinējā nabadzība un cilvēku izmisums ir tiešs korupcijas rezultāts – ja puse naudas pa ceļam pazūd, mēs nekad nespēsim uzbūvēt pārtikušu, uzticēties spējīgu un laimīgu sabiedrību,” savā paziņojumā norāda Neo.

Jau ziņots, ka Administratīvajā apgabaltiesā jaunos  Latvenergo tarifus jau ir pārsūdzējusi partija Kristīgi demokrātiskā savienība, Saeimas deputāte Rita Strode (PLL), divas privātpersonas - Ozoliņš un Pauliņš -, kā arī Patērētāju tiesību un interešu aizstāvības asociācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas