Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Neskatoties uz saspringumu koalīcijā, eiro ieviešanas likumprojekts tiks atbalstīts

Neskatoties uz saspringto situāciju koalīcijā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) domā, ka rītdienas parlamenta sēdē galīgajā lasījumā tiks pieņemts eiro ieviešanas likumprojekts.

Intervijā LNT raidījumam 900 sekundes premjers atzina, ka situācija koalīcijā ir saspringta, taču viņš nevarēja piekrist, ka tajā nevar panākt vienotu nostāju svarīgu jautājumu risināšanā. "Koalīcijā situācija ir saspringta, bet tas nenozīmē, ka nespējam vienoties par svarīgiem jautājumiem. Saspringumu ar Reformu partijas virzītiem jautājumiem esam atrisinājuši, jo vienojāmies, ka jautājums par pašvaldības deputātu skaita mazināšanu tiks virzīts tālāk, tagad tikai atliek sagaidīt nākamo nedēļu, kad izrunāsim Nacionālās apvienības jautājumu par ministru izvērtējumu," stāstīja Dombrovskis.

Tāpat viņš ir pārliecināts, ka rīt, kad notiks balsojums par eiro ieviešanas likumu, atbalsts būs no visām koalīcijas partijām, jo pat Nacionālās apvienības valde pēc ilgām diskusijām bija pieņēmusi lēmumu atbalstīt likumprojektu.

Uz jautājumu, vai šī likuma ieviešana nodrošinās to, ka referendumu par eiro ieviešanu nevarēs rīkot, Dombrovskis skaidro, ka gadījumā, ja referendumu rīkotu reizē ar pašvaldību vēlēšanām, kāda bija eiro pretinieku ideja, no šāda referenduma jēgas vairs nebūtu, jo lēmums par Latvijas uzņemšanu eirozonā jāpieņem jau maijā. "Ja šo lēmumu pieņemšanu vilcināsim, tad arī nebūs par ko balsot referendumā, jo būsim nokavējuši eiro ieviešanu," Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā paskaidroja premjers. Viņš arī atgādināja, ka no valdības puses nekādi referendumi netiek iniciēti un virzīti.

Savukārt par to, vai kaut kas šajā ziņā tiks darīts no eiro ieviešanas pretinieku puses - par to esot jājautā pašai opozīcijai.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāti 2012.gada decembrī pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja eiro ieviešanas likumprojektu, kas regulēs lata un eiro vienlaicīgas apgrozības periodu, abu valūtu paralēlās atspoguļošanas periodu, skaidrās naudas nomaiņu pret eiro un citus jautājumus. Savukārt rīt, 31.janvārī likumprojekts Saeimā tiks skatīs galīgajā lasījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas