Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Nesokas līdzekļu vākšana atbalsta centru onkoloģijas slimniekiem izveidei

Pagaidām materiālais atbalsts rehabilitācijas kabinetu izveidei onkoloģisko slimnieku un viņu tuvinieku atbalstam ir nepietiekams, lai projekts varētu pilnvērtīgi darboties, aģentūru LETA informēja nodibinājuma "Rozes fonds" valdes priekšsēdētāja Aija Karlane.

Fonda pārstāve pastāstīja, ka ideja par rehabilitācijas centru izveidi Latvijā pagaidām ir apstājusies, jo neaktīvi ir ziedotāji. Neliela komanda darbojas Liepājas reģionālajā slimnīcā, kur iespēju robežās atbalsts onkoloģiskajiem pacientiem tiek sniegts.

Liepājā ir telpas kabinetam, kā arī decembra beigās tika saziedoti pirmie 220 lati tā darbībai, taču pagaidām darbs rit lēnām, jo ir maz cilvēku, kuri gatavi uzņemties brīvprātīgo darbu. Nereti cilvēki labprāt atnāk paklausīties kādu labdarības koncertu, paskatīties modes skati, izstādi, iedzer piedāvāto vīnu, bet atbalstam atstāj 50 santīmus, situāciju komentē Karlane.

Taču viņu nepametot doma, ka situācija uzlabosies un ka ar laiku dienas gaismu ieraudzīs arī fonda mājaslapa.

Jau ziņots, ka Karlanes sākotnējais mērķis bija savākt līdzekļus liela mēroga rehabilitācijas centra vēža slimnieku un viņu tuvinieku atbalstam izveidei, taču cilvēki esot kūtri ziedotāji un akcijās netiek ziedoti nepieciešamie līdzekļi.

Viņa rīkoja labdarības mākslas darbu izsoles, lai vāktu nepieciešamos līdzekļus neliela rehabilitācijas centra uzturēšanai Liepājā. Pēc tam plānots domāt arī par līdzīgu kabinetu izveidi citos Latvijas reģionos - Valmierā, Daugavpilī, Ventspilī, ja tam būs nepieciešamie līdzekļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas