Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No 1.jūlija Latvijas Vēstnesis būs pieejams tikai elektroniskā formātā

Ar 2011. gada 1. jūliju plānots atteikties no laikraksta _Latvijas Vēstnesis _papīra formas, jo šajā periodā plāno ieviest valsts oficiālo elektronisko publikāciju internetā, piešķirot tai juridiski saistošu statusu, portālu _Diena.lv _informēja Tieslietu ministrijas pārstāve Laura Pakalne.

Šādu lēmumu paredz otrdien Ministru kabinetā akceptētais likumprojekts par Oficiālo publikāciju likumu.   

Tieslietu ministrijas speciālisti aprēķinājuši, ka, atsakoties no papīra oficiālās publikācijas, oficiālo publikāciju maksa samazinās par 19% (ja nesamazināsies oficiālo publikāciju daudzums), bet, saņemot valsts finansējumu, oficiālo publikāciju maksa nākotnē varētu samazināties par 56%, salīdzinot ar 2010. gadu.

Ieviešot valsts oficiālo elektronisko publikāciju, ministrija cer samazināt laiku, kas nepieciešams oficiālās publikācijas sagatavošanai. Publisku reģistru ierakstus publicēs vienas darba dienas laikā, bet tiesību aktus - divu darba dienu laikā, uzsvēra ministrijas pārstāvji.

Oficiālais elektroniskais izdevums Latvijas Vēstnesis būs pieejams brīvi un bezmaksas vietnē www.vestnesis.lv kā periodiskais izdevums. Elektroniskajā versijā paredzēts publicēt visu to pašu informāciju, kas patlaban saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir publicējama drukātajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Tāpat normatīvā akta projektā paredzēts, ka ar sistematizētiem, tostarp konsolidētiem, normatīvo aktu tekstiem varēs brīvi un bez maksas iepazīties tiesību aktu vortālā www.likumi.lv.

"Informācijas elektronizācija un sistēmu modernizācija ir viena no manām darbības prioritātēm, jo šādas reformas ilgtermiņā sniedz finanšu ietaupījumu un atvieglo pakalpojumu saņemšanu," uzsvēra tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs.

Oficiālo publikāciju likums vēl jāpieņem Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas