Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

No amatpersonām iedzīvotājiem vislielākā uzticība Sudrabai, vismazākā - Āboltiņai

No valsts amatpersonām vislielāko iedzīvotāju uzticību ir izpelnījusies valsts kontroliere Inguna Sudraba un Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, liecina pētījumu aģentūras "TNS Latvia" veiktā aptauja.

Sudrabai pilnībā uzticas 29% aptaujāto, bet 42% atzinuši, ka drīzāk uzticas. Tikmēr 11% norādījuši, ka drīzāk neuzticas viņai, un 9%, ka pilnībā neuzticas. Tikmēr 1% aptaujāto atzinuši, ka tādu personu nemaz nezina. Vidējais uzticības līmenis Sudrabai ir trīs punkti.

Otrajā vietā ir Valsts policijas priekšnieks, kuram pilnībā uzticas 6%, bet drīzāk uzticas 44% iedzīvotāju, savukārt neuzticas kopumā 29%. Vidējais uzticības līmenis Ķuzim ir 2,6 punkti. Viņam ar vidējo uzticības punktu skaitu - 2,4 - seko ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers - viņam kopumā uzticas 29% iedzīvotāju, un tikpat daudz ir tādu, kuri viņam neuzticas, tikmēr 19% teikuši, ka nezina tādu personu.

Valsts prezidentam Andrim Bērziņam kopumā uzticas 41% respondentu, no kuriem 5% atzinuši, ka uzticas pilnībā. Bet neuzticas Bērziņam kopumā 51% respondentu. Valsts prezidenta vidējais uzticības punktu skaits - 2,3 punkti. Tāds pats vidējais uzticības punktu skaits ir Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam. Tomēr viņam ir krietni vien mazāks atbalstītāju skaits - viņam uzticas kopumā 26%, bet 20% atzinuši, ka šādu personu nemaz nezina un 23% bijis grūti novērtēt uzticēšanos šai amatpersonai.

Pēdējās divās vietās ir Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kuram kopumā uzticas 38% iedzīvotāju, bet neuzticas 55% respondentu. Tomēr nav bijis neviena aptaujātā, kurš nebūtu dzirdējis par premjeru. Viņa vidējais uzticēšanās līmenis ir 2,2 punkti. Vismazāko uzticību bauda Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) - viņai kopumā uzticas 23% aptaujāto, bet 66% iedzīvotāju teikuši, ka šai amatpersonai neuzticas. Viņas vidējais uzticēšanās punktu skaits ir 1,9.

Vidējais uzticības līmenis šīm amatpersonām ir 2,4, kur augstākais cipars - 4 - nozīmē pilnīgu uzticēšanos, bet 1 - pilnīgu neuzticēšanos.

Aptauja veikta laikā no 20. līdz 22.novembrim, aptaujājot 650 ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas