Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No pašreizējās valdības nav pārvēlēti Rasnačs, Kozlovskis un Šadurskis

Nākamajā Saeimas sasaukumā neiekļūs trīs esošās valdības ministri, kuri kandidēja vēlēšanās, liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Saeimā neiekļūs apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK pārstāvis, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kurš ir visvairāk svītrotais kandidāts partijas vēlēšanu sarakstā Rīgas apgabalā.

Tāpat Saeimā neiekļūs iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kurš kandidēja no Jaunās Vienotības saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā. Jaunā Vienotība Rīgas apgabalā ieguva trīs deputātu vietas. Neiekļuva arī izglītības ministrs Kārlis Šadurskis. 

Vēlēšanās nekandidēja Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK pārstāvis, vides un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

Citiem esošās valdības ministriem ir sekmējies labāk un viņi ieņems vietas parlamentā. Atbilstoši vēlēšanu rezultātiem, Saeimā iekļūs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kandidāti - Ministru prezidents Māris Kučinskis un aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (abi no Vidzemes saraksta), veselības ministre Anda Čakša un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (abas Rīgas kandidātu sarakstā), zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Latgale) un satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zemgale).

Arī Jaunās Vienotības kandidāti, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Rīga), ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Kurzeme) un labklājības ministrs Jānis Reirs (Zemgale) ir iekļuvuši nākamajā Saeimā.

Nacionālās apvienības kandidāte, kultūras ministre Dace Melbārde ir bijusi populārākā partijas sarakstā Rīgā un arī iegūs Saeimas deputāta mandātu.

precizēta visa ziņa

Top komentāri

Kode
K
Skapis par nodokļu maksātāju naudu ir pārnests, vairāk ir kā lielu veicamu darbu nav. Rasnača kungs var uzelpot.
Dana
D
Loti, loti labi, ka divi idiotu, dienas zagli Rasnacs un Kazlovskis nebus Latvijas valsts parvalde un sie divi idoti, kretini Latvijas pilsoniem nebus jauztur vini ar lielam algam un visa veida privlegijam. Tas vien ir so 13. velesanu panakums, ka sie kretini, idioti nav ieveleti.
Latvietis
L
Kozlovskim vajadzeja pasam tīties. Viņa vaditaja ministrija pat pulkveži zog!!!!!!!!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas