Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis
Vieniem šā gada rudens sesija iezīmējusies ar pretrunīgi vērtēto budžeta pieņemšanas procesu, citiem – ar personīgiem aizvainojumiem no tribīnes

No politikas līdz personālijām

Šonedēļ noslēgusies Saeimas rudens sesija, kas, pēc frakciju pārstāvju domām, iezīmējas ne vien ar pretrunīgi vērtēto budžeta pieņemšanu, bet arī ar debašu kultūru jeb – precīzāk – tās trūkumu. Saeima kopš otrā septembra sanāca uz 16 kārtējām, četrām ārkārtas un vienu svinīgo sēdi. Šajā laikā deputāti pieņēmuši 115 likumus – 15 jaunus un grozījumus 100 likumos. Lai gan šķietami padarīts daudz, paši parlamentārieši rudens sesiju vērtē atšķirīgi, trešdien vēsta laikraksts Diena.

"Rudens sesija visnotaļ gan mums pašiem, gan sabiedrībai paliks atmiņā ar divām lietām –  budžeta pieņemšanas procesu un minimālajām sociālajām iemaksām kopā ar izmaiņām mikrouzņēmējiem," pārliecināts Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītāja vietnieks Armands Krauze.

Šos divus aspektus min arī citi Dienas uzrunātie deputāti. "Iezīmējās tas, ka vara nedzird to, ko saka cilvēki attiecībā uz uzņēmējdarbības vidi, tas spilgti parādījās pašā noslēgumā, kad bija spiesti mainīt likumus un regulējumus decembrī," atzīmē Mārtiņš Bondars (LRA). Viņš norāda, ka Latvijas Reģionu apvienībai šobrīd parlamentā ir grūti laiki, jo "neviens neklausās opozīcijas un tautas teiktajā, tikai bīda šaura cilvēku loka intereses".

Budžeta pieņemšanas procesā katrs kā negatīvu parādību izceļ ko citu – vieni norāda uz deputātu kvotām, citi – uz nespēju vienoties, bet vēl kādi neaizmirst pieminēt arī garo valsts līdzekļu sadalīšanas sēdi, kas noslēdzās tikai nākamās dienas rītā. Jāatzīmē, ka konkrētā sēde izpelnījās arī plašu mediju uzmanību, ņemot vērā faktu, ka daži deputāti aizmiga, izsaucot tautas sašutumu, bet citi labprāt skandēja dziesmas.

Edvards Smiltēns (Vienotība) saka, ka kopumā parlamenta darbs rudenī vērtējams labi, jo, piemēram, tika pabeigtas skolotāju un iekšlietu sistēmas darbinieku atalgojumu reformas.

Savukārt opozīcijas pārstāvis Jānis Urbanovičs (Saskaņa), runājot par šā gada beidzamajiem mēnešiem, lieto apzīmējumu "samocīti". 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 28.decembra, numurā!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas