Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Oficiāli publicēti kandidātu saraksti 13. Saeimas vēlēšanām

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis ir publicējusi partiju un partiju apvienību kandidātu sarakstus un programmas 13. Saeimas vēlēšanām. Uz parlamentu 16 sarakstos kandidē 1461 deputāta amata pretendents. Šī informācija pēc vasarā notikušās kandidātu sarakstu iesniegšanas uzreiz arī tika publicēta un ir pieejama mājaslapā.

CVK arī Latvijas Vēstnesī arī informējusi, ka Totalitārisma seku dokumentēšanas centram ir ziņas, kas liecina, ka četri kandidāti varētu būt bijuši Latvijas PSR Valsts drošības komitejas (VDK) aģenti. Tie ir Arvīds Ulme no Zaļo un zemnieku savienības, No sirds Latvijai kandidāts Romualds Maculevičs, Artūrs Malta no Par alternatīvu un Juris Strušels no LSDSP/KDS/GKL.

Ulme, Malta un Strušels ir nolieguši, ka bijuši (VDK) aģenti. Ar Maculeviču aģentūrai LETA nav izdevies sazināties. Nevienam no viņiem likums neliedz kandidēt Saeimas vēlēšanās.

CVK sākotnēji lēma par kopumā desmit kandidātu svītrošanu no partiju sarakstiem, bet vienā gadījumā - partijas Par alternatīvu pārstāvi Valdi Taupmani - tiesa lika atjaunot pretendentu sarakstā.

Līdz ar to kopumā no sarakstiem svītroti deviņi pieteiktie kandidāti - Tatjana Ždanoka no Latvijas Krievu savienības, Rīcības parijas kandidāti Aivars Zablockis un Nikolajs Žeļezņakovs, kā arī politiskā spēka Par alternatīvu pārstāvji - Zigfrīds Laicāns un Arkādijs Karijevs.

CVK no sarakstiem izsvītroja arī Latvijas Reģionu apvienības kandidātu Edgaru Krūmiņu, partijas Progresīvie pārstāvi Katrīnu Brandalu, Latvijas Centriskās partijas kandidātu Aivaru Silinieku un partijas No sirds Latvijai kandidātu Jevgēniju Sadovski.

13. Saeimas vēlēšanas notiks 6. oktobrī.

Top komentāri

ups
u
JAUNĀ vienotība, JAUNĀ konservatīvā partija. Vēl tikai trūkst JAUNĀS saskaņas un JAUNO zemnieku.
Es par Nacionālo Apvienību
E
kas ņe tikai domā par ģimenēm ar bērniem, bet arī reāli dara, lai tām dzīve kļūtu labāka.
Instrukcija !!!
I
Latvieti balso par NA, JV, JKP vai Par ! Par baltu Latviju!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas