Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Okupācijas zaudējumus apzinās, taču nav skaidrības, ko iesākt ar rezultātu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
deputats
d
sāksim kaut vai ar to, ka patrieksim ellē ratā visus bijušos komunistus un tagadējos rīkļurāvējus kā lindermanis un osipovs! pirms dzīvoklī iegādājas jaunas mēbeles, vispirms tā kārtīgi jāizslauka un jāatbrīvojas no visa liekā! ...saņemieties vienreiz, uzdrīkstieties..
K
ko darīt? Publicēt visā pasaulē zināšanai un iesniegt rēķinu kam pienākas, lai maksā! Lai tie zaudējumu aprēķini ir visiem pieejami un lai nesaka, ka kaut ko te uzcēluši vai tamlīdzīgi, jo to izmantoja galvenokārt iebraucēji un vietējie okupācijas laikā arī strādāja un ražoja.
Nešaubieties!
N
Par to, ka pretī mūsu cipariem Krievija mācētu sarēķināt vismaz divreiz lielāku ciparu - piem., par atstāto infrastruktūru, analfabētisma likvidāciju (!!!) u.tml. muļķībam.
vesturnieks
v
nu duraks, man nav ko cita pateikt. analfebētisma izkaušanā? Krievija? :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D...cara gados Krievijas impērijā gandrīz 95% bija analfabētu, kamēr tagadējā Vidzemes novadā, no visiem zemniekiem neprata lasīt, labi, ja 5-10%! Pirms ko muldi, pārbaudi faktus.
  • 0
  • 0
Daina
D
Visi šie rēķinātāji varēja reiz atbraukt uz laukiem, es viņiem parādītu, kā laukos cilvēki dzīvo un strādā, bet tie plānā galdiņa urbēji jau vairāk par virtuālu darbu un virtuālu naudu neko citu nav redzējuši un neko reālu darīt nemāk
Gunārs
G
Atkal kādi cilvēki varēs tēlot, ka dara dižus darbus par nodokļu maksātāju naudu...
Pupu mizas
P
Atdot Vienotībai priekšvēlēšanu aģitācijai...
rekur
r
Radītos zaudējumus no Krievijas var pieprasīt atlīdzināt brīvprātīgi, kam viņi, jau zināms, ka nepiekrīt. Zaudējumus teorētiski varētu piedzīt caur starptautisku tiesu, bet tādu pozitīvu piemēru starptautisku tiesu praksē nav. Jo tā neviens nerīkojās. Atliek jautājums- ar kādu mērķi komisija turpina tērēt naudiņu? Tie politiķi,kuri kādreiz radija šo komisiju stādija mērķi- cik vien iespējams radīt naidīgas attiecības ar Krieviju un uzturēt starpvalstu naidu. Šo uzdevumu komisija ir izpildījusi godam- uz desmitnieku, un nauda nav vējā izsviesta.
Tādi piemēri ir -
T
ja starptautiskajā tiesā pieprasa atlīdzināt zaudējumus individuāli, piemēram, nošautā radinieki.
  • 0
  • 0
me
m
Atkal kārtējā komisija, kas latvietim parastajam ļaus apraudāt savu grūto dzīvi. Riebjas. Dzīve iet uz priekšu, un jāsāk beidzot skatīties nākotnes virzienā. Tad jau vajadzētu arī komisiju par Hitlera varas okupācijas zaudējumiem, Stučkas nodarītajiem zaudējumiem. Zviedru nodarītajiem zaudējumiem, visiem iespējamajiem vācu u.c. krustnešu nodarītajiem zaudējumiem, un pa virsu visam vēl starpnovadu komisijas, kas uzvērtētu, kādu postu kurši nodarījuši zemgaļiem un otrādi vēl pirms vācu krustnešu iebrukuma.
latvietis
l
jūs, nacīšu padibenes gribat patēlot tautas varoņus! Pie gala rezultāta, lūdzu nevainojiet tautu!
rabīns
r
Mums vajag valdību, kas nebaidās stiprināt latvisku Latviju. Dombrovska valdībai ir bailes cinīties ar krievu nacisma izpausmēm Latvijā.
jums?
j
Jums vajag politiski uz ksenofobijas, pretkrieviskā un antisemītisma bāzes izolētu Latviju, ko Krievija nevilcināsies aprīt momentā. Dievs, sargi no tādiem padomdevējiem, kā tu.
  • 4
  • 1
Mēs esam diženi. Mēs esam vareni. J
M
Apmēram šāda ir mūžam ar vēsturi nemierīgo, paštaisno un nereālistisko ļaužu saujiņas izpratne. Ko tā par to dabū? Jefraima Zurova pretenzijas - nē, parādā esat JŪS, latvieši. Un tā uz riņķi, tikai pēdējie, piesakot pretenzijas, tās arī sagaida izpildītas, kamēr pirmie saņem dāsni servētas ēzeļa ausis. Arī tāpēc, ka nelasa, ko tiem atbild pašu vēlētie politiķi, kā RP Rinkevičs rakstā skaidri norāda.
Mēs esam diženi. Mēs esam vareni. J
M
Būtībā tā pati ātro kredītu stratēģija. Atdot valsti bez šāviena un pēc tam 50, 100, vai 150 gadus klukstēt par parādu.
  • 4
  • 5
Hm
H
IMHO "Nule kā atjaunotās PSRS okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanas komisijas uzdevums ir pateikt precīzu skaitli, cik Latvijai izmaksājusi 50 gadu ilgusī padomju okupācija. " . Nu pateiks to precīzo skaitli. Krievi tad piestādīs rēķinu par savām investīcijām. Baidos, ka viņu rēķins būs lielāks - te vēl stipri liela daļa priecīgi mitinās padomju laika bloķenēs, kuras bieži vien ir stipri labākas par jaunlaiku kartona būvēm. Neskaitot visu pārējo infrastruktūru. Ko tālāk? :) ------------------------------------------------------- Naciķi nedomā juridiski. Viņi vai nu tikai gānās un lamājās - vai nu izplūst kā pļeckas savās individuālajās emocijās. Juridiski Krievijā ar šo rezultātu neko nevar iesākt. krievija atbildēs, ka Latvijas pievienošanās PSRS notika likumīgi - un tiešām piestādīs pretī investīciju ciparus. Stpri šaubos, vai šie cipari būs mazāki, kā Latvijas piestādītie. Taču tas ir tikai variants. Visticamāk, ka Krievija nemaz nesāks tādus aprēķinus - un Latvijas piestādīto rēķinu vienkārši ignorēs. Visticamāk, ka Putins atgādinās latviešiem par ēzeļa ausīm.
IMHO
I
Ļoti cien., Hm, jūsu piedāvātais variants par ēzeļa ausīm būtu vienkārši ideāls Latvijai. Tikai realitātē krievi var piesūtīt ne tikai savu rēķinu par pēdējiem 50 gadiem, bet pieliks klāt vēl ciparus arī par to, kad letiņi sargāja Iļjiču un taisīja revolūciju Krievijā.
  • 2
  • 5
Hm
H
Rezultātu smērēt matos.
N
Rezultātu ierakstīt mantrā, aiz vārdiem "Mēs esam diženi." Pilnā versijā tātad: "Mēs esam diženi. Jūs mums esat parādā." Skan tieši tā, kā Repšes politiskās draudzenes Melnās Baibas ātro parādu piedzinēju sauklis. :D
  • 4
  • 4
Dens
D
Kāda jēga veikt bezjēdzīgas darbības. Parasti cilvēki izplāno, vai ir kaut ko darīt, vai arī nē. Šis atkal ir kārtējais gadījums, valdošie nodarbojas par tukšo, tiek imitēta darbība, bet rezultāts būs zero.
Pilnībā piekrītu -
P
kad poļi pieprasīja kompensācijas par Katiņā noslepkavotiem poļu virsniekiem, krievi šiem piedāvāja apaļu zero, kuru rotāja sirpis un āmurs...
  • 1
  • 6
zuzei
z
Latvijas vēstures grāmata jau ir pilna ar aprakstiem par to, kādu postu kas kuram Latvijas teritorijā atnesa. Nīkuļu vēsture, apraudāšanai.
  • 5
  • 4
zuze
z
Vismaz vēstures grāmatās varēs ierakstīt, kādu postu mums atnesa okupācija!
  • 5
  • 3
Ārlietu ministrs Rinkēvičs jau izte
Ā
Punkts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas