Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Saskaņa sola Levitam pretī likt kandidātu, par kuru balsošot ne tikai opozīcija

Opozīcija sola spēcīgu konkurentu Levitam

Oficiāli un publiski atbalstu Egilam Levitam kā Valsts prezidenta amata kandidātam paudušas trīs no piecām koalīcijas partijām - sākotnēji nacionālā apvienība Visu Latvijai!-_TB/LNNK (NA) un Jaunā konservatīvā partija, bet šonedēļ tām pievienojās arī liberālā apvienība Attīstībai/Par! (AP). Kaut premjera partija Jaunā Vienotība publiski vienotu nostāju paudusi nav, noprotams, ka Levits var rēķināties arī ar šī politiskā spēka atbalstu. Tomēr Levita izredzes nav viennozīmīgas - opozīcijā esošā Saskaņa sola spēcīgu alternatīvu, par kuru varētu balsot ne tikai ZZS, bet arī iekšējo konfliktu nomocītā koalīcijas partija KPV LV, sestdien vēsta telekanāls TV 3.

Jāatgādina, ka Levits vairākkārt uzsvēris - viņš piekrīt pretendēt uz Valsts prezidenta amatu tikai tad, ja būs pārliecība par vairākuma atbalstu. "Apzināmies, ka nākamo prezidentu izvēloties, nepieciešams ideoloģiski dažādu politisko spēku atbalsts. Nebūs iespējams prezidents, kurš simtprocentīgi atbilst mūsu vēlmēm un iecerēm, mūsu redzējumam par politisko ideoloģiju. To apzinoties, uzskatām, ka Egils Levits ir ļoti labs kandidāts, labākais no šobrīd pieejamajiem," AP lēmumu pievienoties NA un JKP Levita atbalstītāju pulkā skaidro Daniels Pavļuts. 

TV 3 norāda, ka pēc AP paziņojuma šķitis - intriga cīņā par Valsts prezidenta krēslu noslēgusies, jo noprotams, ka Levits var rēķināties arī ar Jaunās Vienotības balsi. Partijas Saeimas frakcijas vadītājs Ainars Latkovskis uzsvēra, ka Jaunajai Vienotībai arī ir svarīgi, lai koalīcijai būtu viens kandidāts. Ieskaitot Jauno Vienotību, Levitam būtu garantētas 50 balsis. Ar to nepietiek, turklāt šaubas par to, vai Levits būtu labākais pretendents uz Valsts prezidenta krēslu parādījušās KPV LV. 

Artuss Kaimiņš Levitu atbalsta, tomēr frakcijas vairākumam esot aizvainojums par Levita izteikumiem pirms vēlēšanām, vēsta TV 3.

"Vai tiešām būs tikai viens prezidenta kandidāts? Tiešām? Visā Latvijā - tikai viens? Iespējams, mums būs pašiem savs," neizslēdz Kaimiņš.

Spēcīgu konkurenci Levitam sola Saskaņa, kuru atbalstīšot ne tikai opozīcijas spēki.

"Pašlaik notiek intensīvas konsultācijas par kandidātu, kuru virzīs opozīcija vai kāda no opozīcijā esošajām partijām. Pateikšu vairāk - šis cilvēks ir lietpratējs savā nozarē un amatā, ar partijām nesaistīta persona, bez šaubām - Latvijas valsts patriots. Līdz ar to pieļauju, ka šo kandidātu varētu atbalstīt ne tikai Saskaņa vai ZZS, bet arī citu partiju pārstāvji," komentēja saskaņietis Valērijs Agešins.

Arī ZZS līderis Armands Krauze TV 3 atklāja, ka konkurence Levitam būs, piebilstot, ka partija vēl aizvien oficiāli nav pieņēmusi lēmumu atkārtoti augstajam amatam nevirzīt pašreizējo Valsts prezidentu Raimondu Vējoni. 



Koalīcijas pārstāvji gan prognozē, ka arī bez KPV LV atbalsta Levits tomēr tiks augstajā amatā. NA deputāts Ritvars Jansons norādīja, ka varētu būt nepieciešama otrā balsošanas kārta, bet tajā Levits tikšot ievēlēts augstajā amatā.

Top komentāri

Vai
V
Vai tiešām troļļi un to saimnieki domā, ka tautai ir tik īsa atmiņa, ka tā neatcerēsies, kas balsoja pret Levitu pagājušo reizi? Tā bija ZZS ar Saskaņu. Līdz ar to loģisks ir secinājums, ka pretestība Levita kandidatūrai atkal nāk no šīs pašas puses!
Mums vajag izpūrušas krievu maukas
M
vai latviešu bomžus -kangarus-raganas a la Liepiņa, Daukšķe , Vaidumane, Kreiļtusse, Smirts; Ģobzemis;Ģielis par prezidentiem.
Itamars Toledano
Aivara Lemberga pekles komanda un tās sarkano mauku banda (Latvietis; Latviete; mg; Valters; ļuļa, Dostojevskis; Kremļkāvis; Spīdola Lāčplēse; Kraniņš; Jānis; VVZ u.t.t.) labi apzinās, ka ir pienākusi PĒDĒJĀ KAUJA, un līdz ar Levita ievēlēšanu vienreiz beigsies 28 gadus ilgais sarkanā mēra diktāts Latvijā, bet tās galvenais apoloģēts savu nāvi sagaidīs telpās ar restotiem logiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas