Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Opozīcija vāc parakstus, lai nepieciešamības gadījumā rosinātu lemt par Ašeradena demisiju

Saeimas opozīcija vāc parakstus, lai nepieciešamības gadījumā varētu rosināt lemt par ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (Vienotība) demisiju saistībā ar elektroenerģijas cenu pieaugumu, aģentūrai LETA pastāstīja partijas Saskaņa Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Potapkins.

Viņš norādīja, ka kopā ar citiem pārstāvjiem no opozīcijas ir spriests par to, ka Ašeradenam varētu tikt dots laiks rast risinājumu šai situācijai līdz 1.martam. Gadījumā, ja risinājums netiks rasts, nepieciešamos 34 parakstus ārkārtas sēdes sasaukšanai plānots iesniegt Saeimā 2.martā, teica politiķis.

Potapkins akcentēja, ka no elektroenerģijas cenu paaugstināšanās cieš gan lauksaimnieki, gan arī pārējie iedzīvotāji.

Kā ziņots, biedrība Zemnieku saeima informējusi, ka daudziem lauksaimniekiem elektroenerģijas rēķini kopš šā gada sākuma ir palielinājušies par 40%-80% jeb par 50 līdz 600 eiro mēnesī. "Ja tuvāko nedēļu laikā netiks pieņemts lēmums par jaudas obligātās iepirkuma komponentes par ampēriem atcelšanu, mēs kongresā, kas notiks 9.martā, izskatīsim jautājumu par ekonomikas ministra demisijas pieprasīšanu," norādījis biedrības priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas deputāti un Latvijas Reģionu apvienība aicinājuši Ašeradenu nekavējoties risināt šo situāciju.

Savukārt pats Ašeradens uz šo situāciju reaģējis, piektdien sasaucot sanāksmi par obligātā iepirkuma komponentes (OIK) reformas pilnveidošanu, liecina ministra paziņojums sociālajā vietnē Twitter.

 

Top komentāri

Kika
K
Ka vispar Latvija, ja ta ir ES valsts var but kaut kada uzspiesta obligata energijas komponente kuru uzspiez Latvanijas teritorija dzivojosajiem nabagiem, lai noladetie izdzimteni Skele, Kalvitis, Lesinskis/slesere.....pilditu savas alkatigas rikles. Pareizi is risinajums butu, ka visus kuri ir iesaistiti sajas bledibas, kas saistits ar obligato iepirkuma komponenti(OIK) ka razotajus ta so produktu uzspiedejus iedzivotajiem uzsedinat uz elektriska kresla Riga, Domu laukuma. Latvija ir nekavejoties jaatjauno naves sods, jo publiski ir japakar Godma, Skele, Lembergs, Lesinskis, Freibergisa, Kalvitis, Rimsevics, Riekstins, Berzini, Repse, Ribena, ...........jo tie noziegumi kadi ir veikti pret latviesu tautu nevar palikt nesoditi.
Muziols
M
Būtu labi, ja tie opozicionāri būtu kaut vai par nieka kripatiņu labāki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas