Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Osipovs noliedz, ka apspriedis sadarbību ar NA līderi Dzintaru

Osipova partijas un biedrības Dzimtās valodas līderis Jevgēnijs Osipovs, vērtējot Rīgas centrā izlīmētos plakātus, kuros viņš redzams kopā ar Nacionālās apvienības (NA) līderi Raivi Dzintaru, noraida jebkādu pieņēmumus, ka pirms vairākiem gadiem abi apsprieduši sadarbību.

Osipovs atzina, ka fotogrāfija tapusi pirms aptuveni deviņiem gadiem, kad Dzintars viņu intervējis kā Latvijas Avīzes žurnālists.

"Esmu jau noguris reaģēt uz šo fotogrāfiju. Ja Saskaņas centram šie plakāti palīdzēs tikt valdībā un valstī kaut ko uzlabot, tad, lai līmē plakātus, kaut vai tādus, kuros esmu redzams kails," sacīja Osipovs.

Osipova un Dzintara kopīgā fotogrāfija politiskos cīniņos izmantota jau iepriekš.

Jau 2006.gadā apvienība Saskaņas centrs Liepājā uz afišu stabiem daudzviet izvietoja plakātus latviešu un krievu valodā ar aicinājumu iedzīvotājiem nepiedalīties 16.marta pasākumos, liecina aģentūras BNS arhīvs.

Uz plakātiem bija attēlota fotogrāfija, kurā kopā redzami Osipovs un Dzintars. Uzraksts uz plakāta vēstīja: "Ja vēlaties ieraudzīt provokatorus – labāk aplūko šo fotogrāfiju". Uzdoti arī jautājumi: "Par ko tik mierīgi sarunājas kreisais radikālis Osipovs un latviešu radikālis Dzintars? Par ko viņi jau ir vienojušies?"

Jau ziņots, ka Rīgas centrā ceturtdienas vakarā manāmi vairāki spilgti plakāti ar aicinājumu Valsts prezidentam apdomāt, vai ekstrēmistiem ir vieta valdībā. Rotējošā reklāmas stabā redzams plakāts sarkanā krāsā, uz kura ir liela jautājuma zīme un teksts: "Prezidenta kungs, vai ekstrēmistiem ir vieta valdībā?" Plakātā redzamas arī Nacionālās apvienības līdera Raivja Dzintara un Dzimtās valodas līdera Jevgēņija Osipova bildes, un zem tām ir paraksts: "Raivis Dzintars un Jevgēņijs Osipovs apspriež sadarbību."

Plakāti pilsētā parādījušies, paužot neapmierinātību ar Zatlera Reformu partijas un Vienotības lēmumu par trešo koalīcijas partneri izvēloties Nacionālo apvienību un tādējādi atstājot opozīcijā vēlēšanu uzvarētāju Saskaņas centrs (SC).

SC arī aicinājis sūtīt prezidentam Andrim Bērziņam vēstules, aicinot neatbalstīt valdību bez SC. Apvienības politiķi un atbalstītāji pirmdien plāno rīkot arī plaši apmeklētu piketu pie Saeimas.

Top komentāri

Aldis
A
Vienīgais, ko nevar noliegt ir, ka SC Urbanovičs slavēja Osipovu un dēvēja par krievu kopienas sirdsapziņas bruņinieku, kurš sadarbībā ar SC ļaudīm vāc parakstus par latviskas Latvijas likvidāciju arī de jure. De facto tā jau sen nepastāv.
Buu
B
SC manāmi uztraucies - tātad ir iemesls, ne? :) Dzintars - kas viņš par radikāli? Viņš ir NACIONĀLISTS/PATRIOTS un ar to ir JĀLEPOJAS!!! :) Ikvienam LATVIETIM!
ms
m
Īstenībā šo SC izgājienu komentējot, der vecu vecais teiciens: Esmu tik stulbs, ka nesaprotu, ka tāds esmu. Tā šoreiz ir gan sanācis tiem plakātu līmētājiem
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas