Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pabriks cer, ka partijas prezidentam piedāvās ko konkrētāku

Partijām varētu notikt arī otrā sarunu kārta ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, pēc tikšanās ar prezidentu teica apvienības Attīstībai/Par! politiķis Artis Pabriks, vienlaikus paužot cerību, ka līdz tam laikam politiskie spēki varēs vienoties un nākt ar konkrētāku piedāvājumu.

Ceturtdien sarunā ar prezidentu bija skaidri saprotams, ko viņš vēlētos no jaunās valdības, žurnālistiem pēc tikšanās sacīja Pabriks. Attīstībai/Par! piedāvāja Vējonim iepazīties ar savu darba programmu iespējamai koalīcijai.

"No tām lietām, ko viņš mums minēja, es teiktu, ka 90% šajā programmā ir iekļauti," klāstīja Pabriks.

Viņš uzsvēra, ka politiķi turpinās valdības veidošanas darbu. Pabriks arī cer, ka līdz valsts simtgadei šīs konsultācijas vainagosies ar panākumiem. Viņaprāt, fragmentētajā politiskajā vidē ir svarīgi tikt pāri partejiskām interesēm.

Attīstībai/Par! arī saņēmusi priekšlikumus no četriem politiskajiem spēkiem par tās piedāvāto darba plānu, kā arī sagaida tos no Jaunās konservatīvās partijas (JKP). Savukārt ar KPV LV tikšanās tai plānota nākamnedēļ.

Kā ziņots, Vējonis ceturtdien sāka konsultācijas ar Saeimā ievēlētajām politiskajām partijām par iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem.

Pašlaik iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmusies JKP, KPV LV un Attīstībai/Par!.

JKP premjera kandidāts ir Jānis Bordāns, KPV LV - Aldis Gobzems un Attīstībai/Par! - Artis Pabriks.

JKP uzstāj, ka būtu jāveido piecu partiju koalīcija, neiekļaujot tajā Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un Saskaņu. Savukārt pārējie potenciālie valdības partneri uzskata, ka valdības darbā jāpiedalās arī ZZS.

JKP pagājušajā nedēļā arī izteica piedāvājumu partijām par valdības modeli un atbildības jomu sadalījumu, tomēr neviens politiskais spēks tam nav piekritis.

Pašlaik valdības veidošanā iesaistītie politiskie spēki uzsver, ka nepieciešams runāt "par saturu" jeb nākamās valdības veicamajiem darbiem, nevis amatiem.

 

Top komentāri

hmmm
h
"es teiktu, ka 90% šajā programmā ir iekļauti,"" ========================================== 100-90=10 Vai Latvijai kādreiz būs politiķi, kuri nedomā par tiem 10% ...
Pabrik ej bekās!
P
Tāpēc jau JKP un KPV tika ievēlēti, lai politiskās staigules kā Pabriks sēdētu opozīcijā
Buba
B
neslikti jau viņš izskatās, taču nevajag aizmirst, ka viņš politikā ienāca kā TPists. Un tie, tāpat kā čekisti, nemēdz būt "bijušie".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas