Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Paegle: Šķēle ar mani manipulēja, izmantoja kā ārzemju latvieti

Bijusī Tautas partijas (TP) biedre Vaira Paegle, kura pirms gada pameta šo politisko spēku un 10.Saeimas vēlēšanās kandidēja no _Vienotības _saraksta, intervijā laikrakstam _Diena _atzīst: “Šķēle ar mani manipulēja, izmantoja mani kā ārzemju latvieti, neturēja nevienu solījumu, kas sākotnēji tika dots”.

1998. gadā, kad TP V.Paegli nosauca par savu Valsts prezidenta amata kandidāti, politiķe Šķēlem esot pateikusi, ka “gājiens ar prezidentūru ir pēdējais, kad ar mani manipulē bez manas zināšanas”.

Jautāta, kādēļ viņa neaizgāja no TP jau 2000.vai 2001.gadā, kad viņai un TP vadībai radās konfliktsituācija, V.Paegle atzīst, ka TP frakcijā viņu noturējusi draudzības sajūta.

Viņasprāt, savulaik spīdošais politiskais projekts ar nosaukumu TP zaudēja uzticību, jo “tas patiešām bija projekts. Tas bija projekts šaurai cilvēku grupai. Tā mērķis bija lobēt šo cilvēku ekonomiskās intereses, nevis strādāt lielajam projektam - Latvijas tautai un valstij. Lēmēju grupa bija ļoti šaura. Man ir ļoti lielas bažas arī par to, kas tagad notiek. Nenotiek spēle ar atklātām kārtīm, un lēmēji nav tie, kam būtu jābūt. Tie, kas bauda tautas uzticību, ir ievēlēti parlamentā”.

Kādreizējā Pasaules Brīvo latviešu apvienības priekšsēdētāja V.Paegle Latvijas politikā iesaistījās 1998.gadā. 10. Saeimas vēlēšanās viņa startēja no Vienotības saraksta, taču netika ievēlēta un tagad plāno atgriezties ASV.

Intervijā laikrakstam Diena V.Paegle atzīst, ka pēc 12 gadiem politikā viņai nav grūti aiziet no tās: “Politikā ir par daudz rutīnas. Tādēļ ir svarīgi, ka nāk jauna komanda”. 10. Saeimas vēlēšanās viņa startējusi, domājot, ka, iespējams, gribēs vēl kādu brīdi pacīnīties.

ASV viņa labprāt gribētu kādu laiku baudīt pensionāres dzīvi, māju un ģimeni, svinēt tādus svētkus kā Pateicības diena... “Man visus šos gadus ir bijusi sadarbība ar Nacionālās demokrātijas institūtu Vašingtonā, un viņi ik pa laikam piedāvā pastrādāt ar sievietēm no Tuvajiem Austrumiem, no Balkāniem. Ja tāds piedāvājums nāktu, tas būtu ļoti labi. ASV ir arī plašas mūžizglītības iespējas, un esmu domājusi, ka būtu jauki iemācīties spāņu valodu”.

V.Paegle uzskata, ka Vienotība nespēs saglabāt 10. Saeimas vēlēšanās gūto uzticības mandātu: “To var salīdzināt ar situāciju, kas notika ar Obamu. Kad viņu ievēlēja, gan amerikāņi, gan pārējā pasaule gaidīja milzīgas pārmaiņas…Latvijā ir identiska situācija ar Vienotību - vara un visas iespējas ir noliktas pie Dombrovska kājām. Dombrovskis uzvarēja šajās vēlēšanās, un viņam ir milzu uzticības kredīts gan šeit, gan ārzemēs. Bet jautājums ir par politisko kultūru, kur galvenais ir nevis personiskās ambīcijas, bet valsts intereses. Un mēs redzam, ka orientēšanās uz šādu politisko kultūru sāk izzust. To var redzēt komentāros, kas nāk no Vienotībā esošām partijām, no citiem, - kā tiek drupināta šī uzticība. Es arī uzskatu, ka topošajai koalīcijai nav to 55 deputātu balsu...”.

Visu Madaras Fridrihsones interviju ar bijušo Saeimas deputāti Vairu Paegi lasiet sestdienas Dienā

Top komentāri

Latvānis
L
Krokodila asaras. Lielākajai daļai no jums nekāda atgriešanās Latvijā nav vajadzīga, jo dzīves standarts, pie kāda esiet pieraduši, nevelk. Esmu diezgan daudz pie saviem radiem ASV apgrozījies un jāsaka, ka jums viss, kam būtu jānotiek Latvijā, robežojas ar infantīlistu sapņiem. Un nestāstiet mums par savu briesmīgi smago darbu, jo par iešanu kolhozos un izstrādes dienām lielai daļai no jums nav ne mazākās sajēgas, tāpat kā par šodienas Latvijas pensijām. Turpiniet dzīvot mierīgi tālāk, balsot par Visu Latvijai un dzert salkano Coors Light, lai nieres skalojas.
..
.
Tikko neievēl, tā manipulē, ilgi gan Paegles kundzei bija jādomā, lai nonāktu pie šādas atziņas, līdz pat brīdim, kad: "10. Saeimas vēlēšanās viņa startēja no Vienotības saraksta, taču netika ievēlēta un tagad plāno atgriezties ASV. "
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas