Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināta (12:58) - Sprūdžs atstās ministra amatu no 1. decembra; premjers demisijas rakstu, visticamāk, pieņems

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (Reformu partija) no šā gada 1. decembra nolēmis atstāt ministra amatu, portālu Diena.lv informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pārstāve Maija Pētermane.

"Savu turpmāko profesionālo darbību nesaistu ar politiku un, sākoties aktīvam 12.Saeimas priekšvēlēšanu ciklam, saprotu, ka mana izpratne par mērķiem un paveicamajiem uzdevumiem ministra amatā aizvien vairāk atšķirsies no Reformu partijai nepieciešamā kursa. Turpmākajos mēnešos reformas, kas joprojām veicamas nebūs nedz populāras, nedz iespējamas partneru atbalsta trūkuma dēļ. Līdz ar to šo iemeslu dēļ, esmu nolēmis atstāt ministra amatu 2013.gada 1.decembrī," skaidroja E.Sprūdžs.

Viņš gan vienlaikus norādīja, ka turpmākajos mēnešos ministra amatā un arī pēc tam paliks uzticīgs Reformu partijas ideāliem un pārliecībai par pārmaiņu nepieciešamību, kas esot bijusi viņa motivācija tam, ka viņš pirms diviem gadiem izlēma ienākt politikā.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) ar savas preses pārstāves Signes Znotiņas - Znotas starpniecību informēja, ka noteikti tiksies ar E.Sprūdžu, lai pārrunātu demisijas pieprasījuma iemeslus, bet "demisija, visticamāk, tiks pieņemta". Viņš vienlaikus norādīja, ka patlaban prioritāte ir turpināt nozares darbu un attīstību.

Uz jautājumu, kad varētu notikt tikšanās, viņš uzsvēra - vēl nav zināmi konkrēti laiki, bet tas notiks "vistuvākajā laikā".

Reformu partijas (RP) Saeimas frakcijas vadītājs Edmunds Demiters, komentējot E.Sprūdža paziņojumu, sacīja, ka akceptē ministra izvēli.

Runājot par ministru, kurš nāks E.Sprūdža vietā, E.Demiters sacīja: "Nedomāju, ka būtu jābūt īpašiem pārsteigumiem. Šī koalīcija darbojas saskaņā ar līgumu un katra partija ir uzņēmusies atbildību par konkrētām ministrijām. Es negribētu izvērst diskusijas par šo tēmu. Mēs piedāvāsim jaunu kandidatūru šim amatam."

Jautāts, kad Reformu partija varētu sākt diskusijas, E.Demiters norādīja - nākošās nedēļas laikā tiks sāktas konsultācijas un ir cerība, ka tad arī varētu nosaukt kandidātu.

"Ir pāragri saukt konkrētus uzvārdus. To pagaidām nav, jo mēs vēl tikai lemsim par piemērotāko kanidatūru," uzsvēra E.Demiters.

(ziņa papildināta ar E.Demitera viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas