Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināta (19:29) - Rektoru padome izsaka neuzticību Ķīlim; ministrs atbild ar to pašu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Zintniece
Z
Vai tiešām taisnība, ka "Tāpat nu pavisam nesmuki uzvedas LU Auzis, kurš savus kolēģus noliek sava pašlabuma dēļ, jo, negaidot sēdes beigas, bija aizskērējis ziņot par kolēģu nodomu ... īsts jaunais kalnbērziņš vai pelše..."? Par kolēģu nolikšanu pašlabuma dēļ - tāpat skaidrs, jo, protams, ka pie dilstošā studentu skaita (LU uzņēmusi par 8% studentu mazāk nekā pērn) jāsāk griezt vienas lielas universitātes ideja. Turklāt - Auziņam tad būtu iespēja no jauna kandidēt, jo LU rektora ienākumi ir 4 - 6 reizes lielākie par fizikas profesora ienākumiem LU. Turklāt papildus vēl - komandējuma naudiņas, kas arī nav mazas. Tāpēc pie Ķīļa jāturas ar abām rokām! Bet tiešām gan LU ļaudīm vajadzētu paprasīt vam rektoram, kur tad bija tā jāskrien, ja svarīgu lietu apspriešanu bija jāpamet? Vai arī - tieši no tāpēc Auziņš pazuda auzās? Tas gan tad būtu kauns. Tāpat kā ziņošana ministram. Vienkārši - īsti veči tā nedara.
Onka no Bauskas
O
labi jautājumi! Kāpēc svarīgā sēdē LU rektoram nebija laika piedalīties (jo cepās jau visi par kārtējiem Ķīļa tiešām bezatbildīgajiem augstskolu vērtējumiem jau vairākas dienas) un vai skrējis kolēģus sūdzēt? Auziņš jau varēja piedalīties diskusijās un atturēt kolēģus no tāda, viņaprāt, bezatbildīga lēmuma.
  • 1
  • 0
tropins
t
Sitais kundzins sakuda latvju tautu. Ta jau tik ma esam. Kadas sekas bus sim reformama - attlieek mineet.
Arprac
A
Pāris dienas atpakaļ klausījos pa LR1 Streipa interviju ar prof. Vētru, kurš ļoti argumentēti izklāstīja, kur ir problēmas IZM sagatavotajos dokumentos un kā tās labot. Taču IZM neko neklausās un te ir rezultāts. Ķīlis agonijā raustās un visus apsaukā, bet Auziņš nodod pat savus kolēģus. Kā vārdā? Ne jau studentu un tautas, bet pašu labumam. Kā šī Valdība to kopumā dara.
  • 1
  • 1
Pareizs jautājums. Vai VL arī atbal
P
Vienotības kliķe (V+VL+RP) smird... Ko tur dara VL? Fisch sevi labo. Fisch: Fiskālā konsolidācija Vienotības kliķei (V+VL+RP) un tā ārzemju onkām ir bijusi pozetīva (onkām nauda nāk kā pa reni, bet kliķes melotāji un zaglēni - dundurrovskis, zaicis, rižā, kempers, jauspups,stoķis un tagad arī sprudzis no klona RP-kļuvuši taukāki un nekaunīgāki), bet Latvijas tautai tik augsti nodokļi, bezdarbs, emigrācija, maksas izglītība, bez vecākiem atstāti bērni, narkomānija, nepieejama medicīna un nabadzībā pavadāmas vecumdienas, tas arī viss no tā "pozitīvā" konsolidācijas mērcē.
Statistika
S
LU ieņem 1446 vietu pasaules augstskolu sarakstā
Mjaa
M
>Mjaa Nauda būs kad augstskolas konsolidēsies un nevajadzīgie liekēži un dārgās neefgektīgās programas būs nokārtoti. Lai būtu laba raža, nezāles jāravē. ______________________________________ Kad būs divas augstskolas Rīgā? Un tauta būs aizbraukusi? Kur tad tā latviskā Latvija būs par , kuru te VL un V runā? Mums viss patreiz iet kā padomijā. Visas ministrijas Rīgā, visi dienesti Rīgā, augstskolas Rīgā, lauku pamatskolas ver auļiem ciet, naudas reģionu attīstībai nav, bet ir uzpūtīgi ministri, trekns premjērs un zaglīgi deputātīši un tagad arī RP ministrīt. Forši! Tā turpināt. Uz komūņizmu, Auziņa un Ķīļa kungs.
  • 1
  • 1
>Mjaa
&
Nauda būs kad augstskolas konsolidēsies un nevajadzīgie liekēži un dārgās neefgektīgās programas būs nokārtoti. Lai būtu laba raža, nezāles jāravē.
  • 1
  • 0
Mjaa
M
Un kāpēc Auzīts, kuru nepārvēlēja vēl sēž rektora amatā? Auzītim jādod iespēja aiziet no rektora amata, jo viņš atbalsta to Fīku, kurš naudu zinātnei nedod, bet prasa pasaules standartiem atbilstošu rezultātu, tāpat domā likvidēt augstskolas reģionos, kas nu kaut cik tur vēl notur jauniešus nepamest laukus. Frīks ir aptracis un nesaprot , ko runā. Labi, ka Druviete vēl kaut ko sajēdz šajā lietā.
  • 1
  • 2
Mjaa
M
Rektoriem būtu jāpaskatās, kurš te mainot nikus, tik vulgāri viņus lamā. Izskatās, ka tas ir pats kompjūreru Frīks- minīstrītis..... Tāpat nu pavisam nesmuki uzvedas LU Auzis, kurš savus kolēģus noliek sava pašlabuma dēļ, jo, negaidot sēdes beigas, bija aizskērējis ziņot par kolēģu nodomu ... īsts jaunais kalnbērziņš vai pelše...
Joks.
J
Ja Auziņam būtu kaut kripatiņas pašcieņas, viņam Ķīli būtu tiesā jāiesūdz par goda un cieņas aizskaršanu. Bet laikam jau nav ___________________ Auziņš nodeva savus kolēģus. Kur šim kauns radīsies? Joks.
  • 1
  • 2
šalle izrādās ir ķīļa niks šeit, jo
š
....
  • 0
  • 1
Redz, kur tā taisnība.
R
Kurš kuru Neliels precizējums - izpētot VID mājaslapā publiski pieejamās deklarācijas un saliekot to Rektoru padomes locekļu tabulā, sanāk, ka "gandrīz 100 000" savā augstskolā nopelna tikai divi rektori - LU rektors Auziņš (nepilni 70 tūkst., pie tam tas noteikti ar docētāja algu utt.) un RSU rektors Gardovskis (nedaudz vairāk kā 67 tūkst., arī kopā ar citiem RSU ienakumiem). Tātad - Ķīlis domājis šos divus kungus, kam vajadzētu atkāpties, jo vada nekvalitatīvas augstskolas... Un Auziņš vienā mierā Ķīli aizstāv... (Pārējiem rektoriem gada alga augstskolā ir krietni zemāka, nākamais lielākais cipars ir Turības rektoram - nedaudz virs 46 tūkst.) Ja Auziņam būtu kaut kripatiņas pašcieņas, viņam Ķīli būtu tiesā jāiesūdz par goda un cieņas aizskaršanu. Bet laikam jau nav
  • 2
  • 2
Leksika
L
Pēc stila, abi ... Mjaaa un Vienotības kliķe (V+VL+RP) smird... būs tie lielie lamātāji jo viņu literārais stils izceļas kā ilens iz maisa.... "Auzīša" "ķīselim" "ķeilisti" "-irst" "Frīks" "ministrītis" "Auzis" "kalnbēriņš " "pelše"
  • 2
  • 0
Slota
S
Saprotams, ka veco, gan jauno nomenklaturistu kliķe, gan šājā un citos laukos turēsies pretī un kodīs ar visiem spēkiem un nekādas pārmaiņas negribēs. Latvijā ir daudz par daudz to augstskolu un koprezultāts ir liela valsts līdzekļu iztērēšana ar daudz zemāku lietderību nekā vajadzētu. Konkurēt spējīga valsts nav šo nomenklaturistu interesēs. Gluži otrādi.
Vienotības kliķe (V+VL+RP) smird...
V
kad visas augstskolas tiks sadzītas atpakaļ Rīgā pie Vienotības kliķes Auzīša, tad varēsi fanot, bet tagad beidz nu _irst. Tavam ķīsēlim nekādu palānu nav, bet Auzīts ir parasts streiklauzis , kurš saņem tos 100 000 un tikai muld tāpāt kā ķelis- ķīsēlis, bet citur latvijā reģionālās augstskolas sitas ar nabadzību un slolo vēl vietējos jauniešus, kuri nevar sevi uzturēt Rīgā pie tā Auzīša monopola LU. Riebjas te tie meli , kurus atkal ķeilisti tiražē.
  • 1
  • 3
lainis
l
Nost ar Ķīli - kuram pašam nav nevienas publikācijas, kas ir galvenais rādītājs, lai tiktu topos
KO
K
Kīlis ar auziņu gri sadalīt fondu naudu divatā un tas ir visas reformas pamatā
ha
h
TE NU SKAIDRI VAR REDZĒT, KURAS AUGSTSKOLAS INTERESĒS TIEK VEIKTAS VISAS REFORMAS
Apsmējos!
A
Ķīlis gribēja tautai paspīdēt un izmeta rektoru augstās algas, kas gan izrādījās augstas tikai tieši Rīgas augstskolu rektoriem, kuri arī , tāpat kā Ķīlis, grib iznīcināt mazās , vietējās augstskolas. Viss šim jokdarim Ķīlim būtu pat izdevies, ja nebūtu pasteidzies "slavenais" Auziņš ar savu paziņojumu. Tagad viss ir skaidrs kā interesēs viss notiek. Viss tiek gatavots tautas iznīcībai kā visas šīs slavenās konsolidācijas Dombrovska un & gaumē. Ķīlim un Auziņam jāatkāpjas. Melot nav labi, kungi!
  • 1
  • 2
absolvents
a
Ja visās augstskolās rektori ir tik zema līmeņa speciālisti un vadītāji kā Sporta pedagoģijas akadēmijas rektors Žīdens, tad Latvijai vāks.
jautājums
j
LU vairumam pasniedzēju pēc valsts budžeta konsolidācijām algas samazinājās, bet rektoram tā pat pieaugusi. Vai kāds to var izskaidrot?
jautājums
j
LU vairumam pasniedzēju pēc valsts budžeta konsolidācijām algas samazinājās, bet rektoram tā pat pieaugusi. Vai kāds to var izskaidrot?
Gerijs Smits
G
Dabiski, ka Dombrovskis balsta savējo. Bet viņam nav taisnība: LU ir 649. vietā. Jo ātrāk Ķīlis aizies, jo labāk izglītībai. RP vispār ir Zatlera lāča pakalpojums valstij. Un viss tikai tāpēc, ka Zatleru nepārvēlēja.Zatlers kā prezidents bez Ķīļa un Sprūdža būtu bijusi daudz labāka izvēle.
index
i
Ķīļa uzbraucieni citiem par kvalitāti gan ir smieklīgi, jo (a) viņš ar savām publikācijām pat Latvijā nevelk uz asociēto profesoru, kā tiek dēvēts (interesanti būtu zināt, kas to viņam piešķīris) un (b) viņa vadītāja dotumi ir zem jebkuras kritikas
es
e
vai kāds nevarētu publiskot Ķīla zinātnisko autobiogrāfiju? Nu jau kādus 10 gadus viņš ar zinātni nenodarbojas. Protams, ne jau katram ministram ir jābūt zinātniekam, bet domāju, ka vismaz jāapzinās reālā situācija - jā, ir svarīgi,lai projektus vērtē starptautiskas komisijas, bet iznāk tā, ka zinātniekam mēnesī par pētniecisko darbu (vairumā gadījumos) maksā 50 latus, bet atskaites un projekti jāgatavo kā miljonu vērtiem Eiropas projektiem. Interesanti, vai ministrs vispār zina, cik saņem zinātnieki?
  • 1
  • 0
Pončiks
P
Auziņam vajag vēl lielāku algu, jo jābalsta sievas pirādziņu cafe, kur mājsaimniecēm tamborēt. Tāpēc jau arī balsta veco draudziņu Ķīli, ar kuru kopā vienu lielu Latvijas universitāti gribēja taisīt. k;īlis pirms murkšķēja par tiem 100 taukšķiem nebija paskatījies, ka iebelzis pa veco draudziņu
Tālis Abrenis
T
Jocīgiir lasīt nezinošu visziņu komentārus, kādi Jūs, biedri Pončik un Jok, arī esat. Attiecībā par Auziņa atkārtotu virzīšanu uz LU rektora amatu jāsaka, ka viņš nav baltkrievu batjka vai kaimiņvalsts dzērvju skolotājs. Auziņš jau divus termiņus, ko atļauj LR normatīvie akti drīz būs jau nokalpojis, tāpēc nākamjās vēlēšanās viņš nemaz nedrīkst pretendēt uz rektora amatu. Man šķiet, ka viszemākā pašcieņa ir uzpūtīgiem cilvēkiem, kuri nezinot lietas patiesos apstākļus māca citus!
  • 3
  • 0
Joks.
J
Auziņš jau ir caurkritis, jo viņu atkārtoti par rektoru nevirza, bet Ķīlis virtuozi melo un blēdās kā visi no Vienotības cepuma. Likumīgi un tikumīgi melo un apzog pašu tautu. Joks.
  • 1
  • 2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas