Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

papildināta (20:17) - Ķīļa demisiju pagaidām pieprasa sešas augstskolas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
metodologija
m
Labdien! Vai tiešām cilvēkiem nav skaidrs, ka tieši izvēlētā metodoloģija nosaka rezultātu? Neviens nav pret pārmaiņām izglītībā, taču iegūtie programmu izvērtēšanas rezultāti VISPĀR neatspoguļo realitāti. Tas ir instruments manipulācijai un reitinga uzsišanai! Tas nozīmē: Ķīlim visi līdzekļi ir labi! Tiek kultas putas, taču NEKĀDU reālu reformu nebūs, jo plāna nav (atdot atbildību augstskolām taču nav plāns, vēl vairāk - tā ir loģiskā kļūda! Skumstu, ka sabiedrība uzķeras uz primitīvām manipulācijām, ka pieļauj un ATBALSTA prettiesiskas darbības. Šis ir kā atgādinājums, kā savulaik uz Zīgeristu cilvēki uzķērās! Ja toreiz bija banāni, tad tagad - runāšana. Protams, ja cilvēki ar augstāko izglītību neredz šo situāciju, ir jājautā: vai augstskolā viņi nav iemācīti domāt? vai tiešām lozungiem nav jābūt pamatotiem? Vai Valsts neredz šo procesu, vai tas ir izdevīgi, lai novērstu uzmanību no nebūšanām??
METODOLOGIJA ir loģiska ekskrementu
M
pārvietošanas un izplatīšanas metode.
  • 0
  • 0
Redzu tikai to, ka slēgs augstskola
R
Ķeiļa plāns
Ak tu stulbais Ķeili,pamācies erud
A
ĶĪĻA!
  • 0
  • 0
skolotājs
s
Tā turpināt,Ķīļa kungs! Mēs esam pieraduši pie precēm ,kurām beigsies vai beidzas derīguma termiņš! Par kvalitatīvu preci jāmaksā vairāk! Stagnātus ir jāiekustina, nevis jāprasa demisija!
Vārds.
V
Daudz varbūt ir ir vienkāršu neliešu,bet tava idiotija tev pa priekšu skrej ĪPAŠU nelieti un izdzimteni pieteikdama.
  • 0
  • 0
Tu no ķeiļa biroja07:28
T
labāk iztaisi reiz reformu plānu, kurā nav vienkārši multenes un bālvieni par augstu kvalitāti! Redzu tikai to, ka slēgs augstskolas, izglītībai kopumā vēl naudu samazinās (jo tagad brēc ministrija par kvalitāti, bet naudu dod desmit līdz 20 reiži mazāk uz vienu studentu kā vid europā), liks visiem ņemt kredītus (bieziem nebūs problēmu) un krasi samazinās studējošo skaitu. latviešus novirzīs pamatā uz arodskolām, lai europai būtu baltie vergi! Tā tupais, učuk (maskējies ķeilistu šmurgulis). Lūk ķeiļa brīnums, ko viņš uz papīra negrib uzlikt, bet apsaukā visus un visur. Vienkāršs nelietis un karjerists.
  • 1
  • 2
REDZ
R
Vajag LABAS augstskolas - Latvijas vajadzībām. Lai ŠEIT noturētu studentus Nevis ārzemju valstu darbinieku sagatavošana (galvenais, ka angļu valodu zina!) Tā ir nevis rietumnieciskā orientācija (ŠĀDAS "reformas" jebkurā valstī tiek uzskatītas par VALSTS NODEVĪBU) , bet tas nozīmē pilnīgu Latvijas pakļaušanu starptautiskā globālā kapitāla varai!
vārdu sakot
v
- globalizācijai jānotiek tikai informācijas apmaiņas jomā, bet ne politiski – ar „vienotu ekonomisko telpu” un „sabiedrību bez robežām”...
  • 1
  • 1
pilnīgi pareizi!
p
nacionālāli neatkarīgas Valsts studentiem ir jāsaņem akadēmiskā izglītīga pēc pašu studentu izvēles, bet ne pēc laicīgu un globāli mainīgu darba devēju pasūtījuma.
  • 1
  • 1
LU ir zināmi gadījumi
L
kur budžetā(!) studē cilvēks, kurš iestājies ar D līmeņiem CE. Arī RTU ir dzirdēts par ko līdzīgu.
zināmajam gadījumam
z
Dzirdēt nav aizliegts, it īpaši pa ausu galam, bet baumas izplatīt ir morāla un iespējams pat tiesiska kategorija!
  • 2
  • 1
ee
e
RPIVAI maksas grupas ir zema kvalitāte. Alūksnē noteikti, tie, kas tagad mācas ir samēra švaki. Ne visi, bet daļa fakc
Atbalsts Ķīlim
A
Pat ja reforma ir jāveic valsts līmenī un ministrijai, ir jāņem vērā arī studentu/atbirušo studentu/absolventu viedokļi. Jā, varbūt būtiska daļa programmu nav kvalitatīvas. Tādēļ jau ir jautājums par izmaiņām, taču svarīga ir paša studenta motivācija strādāt un būt proaktīviem jau studiju laikā. Varbūt iestājeksāmeni palīdzētu veikt atlasi un ļaut par budžeta līdzekļiem studēt spējīgākajiem un tiem, kuri ļoti vēlas būt tajā jomā, kurā stājas. Tas, protams, tāds ideālais variants, taču uzrakstīt kaut vai eseju paralēli CE- varbūt tas samazinātu atbirumu pēc iestāšanās. Lai gan, kā saprotam un redzam, problēma ir raudzēta gadu desmitiem. Tādēļ- lai ministram veicas, un man tiešām nav kauns, ka Ķīlis atļaujas būt drosmīgs.
pats tads
p
nu loti konstruktīvs komentārs no ministra puses :>
Vārds.
V
Tur jau tās vietas ir tik siltas,un vēl siltāk IESILDĪTAS,ka katri mēģinājumi tās izskart vai apdraudēt var pilsoņu karu izrasīt,,jo prāti ko muļķot - veseli leģioni, un cīņa var tikai uz dzīvību un nāvi ieti. Gan tieši,gan netieši.
Sastrēgumstundā visai kolorīti bija
S
Ķīļa demisijas pieprasītāji, un viņi atstāja seklu un tukšu,bet izcili ambiciozu personu iespaidu. Tādas, sliktā balsī un valodā klaigājošas vārnas,kas tikai aiz kļūdas atrodas pedagoģijā. Daudz vairāk viņiem piedienētu ielas slaucīt,un ja viņiem būtu kādas saprāta paliekas,tas savu ģeķību viņi vismaz klaji nedemonstrētu. Tauta nav akla - to piemānīt tik viegli nevar, un tāpēc arī 84% Ķīļa labā Ja valdītu goda prāts un sapratne,tad pirmām kārtām vajadzētu demisionēt VISIEM šo demisiju pieprasītājiem,jo cēls un tikls cilvēks kļūdas sevī meklē,nevis mēģina par visu varu atrast kļūdas tur,kur viņu nav. Stipri atgādina Bībelē pieminēto matu skaldīšanu.,odu kāšana un kamieļu aprīšanu..
Pasniedzejs
P
Vajadzetu atlaut studentiem piedalities tagad, tajās Senātu Sapulcēs par šo tēmu. Būtu interesanti dzirdēt argumentācijas Kapec Nedrikst?, jo skola tak aizstavot studentu intereses.
eksis
e
Ķīli, nepadodies!
vecmāmiņa
v
Ķīlim palikt un mainīt tiešām augstākās izglītības apmācību. Lūk piemērs mana mazmeita mācās 1.klasē un nedēļā viņai ir 27 mācību stundas un vēl mājas darbi, bet mana audžumeita mācās LVU filoloģijas fakultātes trešā kursā budžeta grupā mācības tris dienas nedēļā vidēji 12-13 stundas . Kur loģika? Ja jau var mācīties tikai tris dienas, bet ekonomikas un vadības fakultātē pat divas dienas nedēlā kam vajag vilkt 3,4,5 gadus un tēŗēt valsts līdzekļus , kāpēc nevar mācīties saspringtāki un varbūt 2,5, 3 gadus un līdzekļi ietaupīsies. Kāpēc vienu programmu mācīt 10 augstskolās, kādi rezultāti LLU kur macās sociālie darbinieki, kur mācījās pirmsskolas pedagogi. Absurts.
Vecmāmiņ!
V
1) tādas augstskolas LVU nav jau 23 gadus :) 2) 20 stundas nedēļā ir starptautisks standarts, kuru nedrīkst pārsniegt, 3) augstskolā studē, nevis mācās, t.i. laikā, kad nav auditoriju nodarbību Jūsu audžumeitai būtu jāsēž, piem., bibliotēkā un jāstudē literatūra, 4) Tas tiešām ir ABSURTS, ko Jūs te esat sarakstījusi, tantiņ, pareizi ir ABSURDS :D
  • 2
  • 0
Rektors
R
Gribu arī turpmāk saņemt algu 80 tūkst/ gadā. Vismaz līdz pensijai. Tad reformējiet cik vēlaties.
Linda
L
Pie mums Zviedrījā uz 10milj iedzīvotājiem ir 30augstskolas, Latvijā ir 60augstskolas uz 2milj. Nav pat jābūt ķīlim lai saprastu, ka kautkas ir Wrong.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas