Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināta (23:35) - Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš atkāpjas no amata

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) šovakar paziņojis par savu atkāpšanos no amata, informēja viņa preses sekretāre Līga Ādamsone.

Bērziņš: Ir radusies situācija, kurā nav iespējams produktīvi pildīt ministra pienākumus

"Galvenais iemesls ir mūsu atšķirīgā izpratne ar Ministru prezidentu par nekustamo īpašumu restitūcijas jautājumiem, saistībām ar Ministru prezidenta izdotajām rezolūcijām tieslietu ministram. Ar šo rezolūciju mērķiem un tiesisko pamatotību faktiski ir radusies situācija, kurā droši vien nav iespējams tālāk produktīvi pildīt tieslietu ministra pienākumus," intervijā LTV Nakts ziņām sacīja tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

Ņemot vērā Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) un tieslietu ministra atšķirīgo izpratni par nekustamo īpašumu nodošanu ebreju reliģiskajām un sabiedriskajām organizācijām un šī jautājuma sakarā izdoto rezolūciju izpildes mērķiem un tiesisko pamatotību, ir radusies situācija, kurā nav iespējams tālāk tieslietu ministra produktīvs darbs, ministra atkāpšanās iemeslus skaidroja Ādamsone.

Bērziņa skatījumā premjers ignorē Nacionālās apvienības politisko nostāju neatbalstīt denacionalizācijas procesa pārskatīšanu par labu vienas etniskas kopienas interesēm un šādi cenšas virzīt denacionalizācijas jautājuma pārskatīšanu.

"Šī jautājuma lobēšanā uz ministru tiek izdarīts politisks spiediens un ir skaidri redzams, ka šādā konflikta situācijā ciestu tieslietu nozares prioritārie darbi kopumā, ko Gaidis Bērziņš nevēlas pieļaut," skaidroja viņa preses sekretāre.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kurš patlaban vēl atrodas Itālijā, ceturtdien atgriezīsies Latvijā un, tiklīdz viņš to būs izdarījis, iepazīsies ar tieslietu ministra Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) iesniegumu, kā arī aicinās Bērziņu uz sarunu.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Ministru prezidenta preses sekretārs Mārtiņš Panke, Ministru prezidents uz sarunu aicinās arī koalīcijas partnerus, lai pārspriestu esošo situāciju. Iespējams, ka koalīcijas partneru tikšanās varētu notikt ceturtdien.

Taujāts, vai nacionālā apvienība ar šādu rīcību grauj koalīcijas stabilitāti, Panke minēja, ka viennozīmīgi ir skaidrs, ka šādas situācijas nenāk par labu koalīcijas stabilitātei.

(pievienots G.Bērziņa komentārs video)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas