Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

papildināta - Balsojumā par Eiropas kultūras galvaspilsētu bijusi sīva cīņa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Linda
L
Piekrītu, ka šoreiz varēja lemt par labu ne-galvaspilsētai. Žorž, labs komentārs! Liepāja - turaties! Jūs jau tik un tā esat Ze Pilsēta!
Andris
A
Starp Cēsīm, Liepāju un Rīgu - Rīga ir vissliktākā izvēle.
paregis
p
Rīga ir pilsēta kur sastopas dažādas kultūras...pačurāt pie pieminekļa.
Dace
D
Atcerējos, kādas Krievijas paziņas sacīto, ka 2,5 stundu brauciens katru rītu uz darbu un vakarā mājās no Piemaskavas līdz Maskavas centram esot ļoti normāli. 3 stundas gan esot tā par daudz, bet daudzi cilvēki to ik rītus tomēr veicot, jo piemaskavā lētāka dzīvošana.
Dace
D
Tad nu gan Liepājai ir problēma - 3 stundas no Rīgas:) Kā vispār tur vēl kāds dzīvo!!!
zaklina
z
esmu vairak ka parliecinata, ka Riga bus 3 gadus oulniigs klusums, tad uz atro kaut ko cesim, Liepajai un labakaja gadijuma vel kadai LV provinces pilsetelei dos iespeju sevi paradit, bet tas viss bus formals pasakums. kauns par tadu konkursu un zuriju!
K.
K
Kā vienā rakstā var būt TIK daudz gramatisku//stila/paviršības utt kļūdu?
žoržs
ž
Skaidrs, ka Cēsis nebija nopietna konkurente sava izmēra dēļ. Es piekrītu, ka Liepājas piedāvājums bija pakāpi augstāk par Rīgas piedāvājumu - izpratne par kultūru un par kultūras galvaspilsētas statusu tajā krietni jaušamāka. Taču kāpēc Liepājā radā stik labs priekšlikums? Droši vien tāpēc, ka par to nebija ieinteresēti pilsētas tēvi, neviens no ietekmīgiem vīriem to neņēma nopietni. Uzticēja jaunām meitenēm, kuras savukārt tam piegāja nopietni un no sirds un galu galā uztaisīja pa tiešām labu un var sacīt arī Eiropeisku piedāvājumu, kas bija jūtami labāks par Rīgas haltūru. Taču Rīgā rosās pazīstamās kultūras darbones - gan tās kas domē, gan tās, ko nolīga no mākslas centra, bijuši Vairas sekretāre - konjunktūriste ne pa knapo. Un viņa sjau tik rulēja savā stilā. Un tad jau protams iesaistījās arī lielie spēki, kam taču nebija šaubu, ka to naudu nevar Liepājai atdot, jāpatur Rīgā līdz ar to liktens bija izškirts. Skaidrs, ka Rīga ir jaudīgāka, tā ir ekonomiskais centrs utt. Un acīmredzot Latvija vēl nav tik nobriedusi un rietumnieciska, lai spētu spert arī rietumniecisku soli - izvēlēties to pilsētu, kas Latvijai dotu labumu ilgtermiņā. Rīga attīstītos arī bez visa kultūras galvaspilsētas statusa, taču Liepājai tas būtu varējis būt nozīmīgs atspēriens un solis uz priekšu - līdzīgi, kā Grācai, Porto u Liverpūlei. Jo, ja Liepāja būtu kļuvusi par kultūras galvaspilsētu - iegūtu arī Rīga. Taču acīmredzot latvieši tam nav gatavi.
Zigurds
Z
Ja rīdzinieki nepiepūstos kā pūpēži un sadarbotos ar Latvijas citām pilsētām - arī ar Cēsīm un Liepāju, būtu labi. Diemžēl var prognozēt, ka tas nenotiks un Latvija turpinās satāvēt no Rīgas un "provinces".
Zane
Z
Patiešām žēl, ka netika nominētas Cēsis. Jo Rīgai jau vispār nekādas kultūras nav. Ne koncertzāles, ne kāda teātra. Arī Rīgā esošie muzeji pieder valstij. Pilsētai tur nav nekāda ieguldījuma. Ja nu vienīgi izstāžu zāle Rīgas mākslas telpa, kas kā nebūt velk dzīvību. Kas tā par kultūras galvaspilsētu, kura pat nefinansē nevienu vērā ņemamu kultūras iestādi.
rabarbers
r
īīīīīk, un kā ļaudīm liekas, cik liela ir varbūtība, ka visa nepieciešamā naudiņa ies caur "šlesera gaisā cēlāja" kantorīti :)
ibo
i
Protams RĪGA ! Ne Cēsīm , ne Liepājai nav tas , kas ir Rīgai . Rīgai ir Šlesers , kurš pacels Rīgu , ir lidosta , kas viena pati Latviju izvedīs no krīzes . Rīgai ir AMERIKS , kurš likvidēs visus graustu tūkstošus . Rīgas brīvostai galvenais ostnieks ir Šlesers ar tām lielajām bundžām un akmeņogļu kaudzēm ( termināliem ) Daugavas krastā . Rīgai ir DIENVIDU TILTS , būs tas un būs tas , un tas.....
trr
t
Es balsoju par Cēsīm. Cēsu mākslas festivāla laikā biju uz turieni aizdevusies trīs reizes, ļoti apmierināta. Man ļoti simpatizē viņu kultūras stratēģija un domāšana, bet laikam jau Eiropas acīs pārāk maza pilsēta, lai kļūtu par galvaspilsētu. Par Liepāju man sajūta, ka tā guļ uz seniem lauriem (uz sava "kur piedzimst vējš") un īpaši nemēģina radīt neko jaunu. Varbūt kultūras pilsētas statuss būtu kaut ko mainījis. Būs jau labi arī Rīgā, bet varēja kādai citai iedot kopējās kultūras attīstības vārdā.
liepājniece
l
lūdzu, ielabo: Ieva Hmieļevska
liepājniece
l
cien., Barbara, Tu gribi būt Olīte? lūdzu, ielabo Ievas Hmieļevskas uzvārdu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas