Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināta - "Dienas" darījuma finansētājs kļūs par uzņēmuma līdzīpašnieku

Akciju sabiedrības _Diena _un SIA _Izdevniecība Dienas Bizness _darījuma finansētājs plāno kļūt par šo uzņēmumu jauno īpašnieku. Kā paziņojumā informē uzņēmumu pašreizējais īpašnieks Aleksandrs Tralmaks, šobrīd notiek aizdevuma, kas tika sniegts, lai iegādātos uzņēmumus, konvertācija akcijās. Līdz ar to šobrīd nav iespējams atklāt uzņēmumu patiesos īpašniekus un darījuma finansētājus, jo finanšu restrukturizācija ir iekavējusies. To plānots noslēgt līdz 9. oktobrim, kad arī tiks sniegta pilnīga informācija par uzņēmumu īpašnieku struktūru.

Paziņojumā arī norādīts, ka ir spēkā līdzšinējais nodoms uzņēmumu Nedela S.A., kuram juridiski pieder Diena un Dienas Bizness, pārveidot par atvērta tipa fondu investīciju veikšanai Baltiju mediju tirgū. Jau vēstīts, ka darījumu Nedela S.A. finansiāli nodrošināja Luksemburgā dibināts investīciju fonds Luxemburg Financial Services.

Savas bažas par termiņa atlikšanu pauž SIA Dienas mediji galvenā redaktore Nellija Ločmele. Viņa atgādina, ka 1.oktobris nebija voluntāri izvēlēts datums, bet oficiālais abonēšanas sākums un tāpēc tika sagaidīts, ka A.Tralmaks turēs solījumu un atklās naudas devējus.

"Es esmu patiesi nobažījusies, ka termiņš tiek atlikts vēl uz nedēļu," sacīja N.Ločmele. Viņa uzsver, ka Dienas nākotnes vārdā redakcijas vadība ir gatava dot A.Tralmakam pēdējo iespēju atklāt darījuma finansētāju un īpašnieku struktūru, lai nekādas ēnas pār to nekaitētu zīmola ilgtspējai.

(papildināta ar paziņojumu lasītājiem - labajā pusē)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PAZIŅOJUMA PILNS TEKSTS

Kad iegādājos AS DIENA un SIA Izdevniecība Dienas Bizness, apņēmos līdz 1.oktobrim darīt zināmus šī darījuma finansētājus, lai sabiedrība būtu pārliecināta par to, kas finansē abus Latvijā svarīgos medijus. Patlaban es joprojām nevaru atklāt šo finansētāju identitāti, jo ir nepieciešams papildu laiks, lai veiktu aizdevuma konvertāciju akcijās. Ir plānots pabeigt šo finanšu restrukturizāciju līdz nākamajai piektdienai, 9.oktobrim, kad tiks sniegta pilnīga informācija par AS DIENA un SIA Izdevniecība Dienas Bizness īpašniekiem. Ir spēkā līdzšinējais nodoms Nedela S.A. pārveidot par atvērta tipa fondu, kurš veiks investīcijas mediju aktīvos Baltijas valstīs.

Aleksandrs Tralmaks
AS DIENA valdes priekšsēdētājs un
Nedela S.A. valdes loceklis 


LAIKRAKSTA DIENA LASĪTĀJIEM

Pēc Dienas īpašnieku maiņas jūlijā redakcijas darbinieki atklātā vēstulē nepārprotami apliecināja, ka pirkuma finansētāju slepenību uzskata par pilnīgi nepieņemamu un aicināja jauno īpašnieku Aleksandru Tralmaku nekavējoties atklāt aizdevējus un izveidot publiskos reģistros caurskatāmu īpašnieku struktūru. Īpašnieks deva solījumu sniegt pilnu skaidrību līdz 1.oktobrim, kad oficiāli sākas abonēšanas kampaņa.

Diemžēl solījums nav turēts un īpašnieks ir lūdzis informācijas publiskošanas termiņu pārcelt uz 9.oktobri.

Esam nobažījušies par šo kavēšanos, kuras patiesie iemesli nav skaidri. Taču Dienas nākotnes vārdā redakcijas vadība ir gatava dot vēl pēdējo iespēju atklāt finansētāju un īpašnieku struktūru, lai nekādas neskaidrības par to nekaitētu redakcionālai neatkarībai un zīmola ilgtspējai. Mēs gaidām līdz 9.oktobrim un tad kopā ar redakciju lemsim par tālāko rīcību, kas apliecinās mūsu uzticību Dienas kā kvalitatīva un uzticama medija vērtībām.

Izdevniecības galvenā  redaktore Nellija Ločmele

Laikraksta galvenā redaktore Anita Brauna

Komentētāju lapas redaktors Pauls Raudseps

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas