Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

papildināta - Dzintars: Jādara viss, lai Ušakovu atstādinātu no amata

Rīgas domes deputātiem jādara viss, lai no amata atstādinātu neveiksmīgo Rīgas mēru Nilu Ušakovu (Saskaņas centrs), kas pierādījis sevi ne vien kā nesaimniecisku un rīdzinieku līdzekļu izšķērdētāju, bet arī kā krievu nacionālradikāļu atbalstītāju, parakstoties par referendumu, kas apdraud latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas esību Latvijā, uzskata Nacionālās apvienības _Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK  _līderis Raivis Dzintars.

Rīgas domes frakcija Demokrātiskie patrioti un Nacionālā apvienība uzskata, ka, ņemot vērā N.Ušakova paziņojumus par Nacionālo bibliotēku, "līdzekļu šķērdēšanu un citām nelikumīgām darbībām pašvaldības uzņēmumos Rīgas satiksme un Ceļu pārvalde un viņa parakstu atbalstam referendumam, kas lemtu par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, jārosina Rīgas mēra demisiju.

Abas frakcijas vienojās griezties pēc atbalsta pie Rīgas domes ievēlētajiem partiju apvienības Vienotība un LPP /LC deputātiem saistībā ar Rīgas domes ārkārtas sēdes sasaukšanu un Rīgas mēra demisijas ierosināšanu, portālu informēja Demokrātisko patriotu pārstāve Baiba Vanaga.

"Ja tāds ierosinājums par demisiju tiks iesniegts, Rīgas domes deputāti labprāt to izskatīs," portālam Diena.lv norādīja Rīgas mērs.

Jau ziņots, ka Rīgas domes priekšsēdētājs N. Ušakovs LTV raidījumā 100.pants izteicies, ka Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka (LNB) izskatās "drausmīgi". Viņš to salīdzināja ar lielveikalu tīkla Maxima veikala ēku.

"Kaut kādām nacionālajām bibliotēkām vai citiem stulbiem projektiem mēs netērējam un netērēsim," šādi intervijā Radio101 1. novembrī sacīja N.Ušakovs. Viņš toreiz uzsvēra, ka svarīgāk ir palīdzēt cilvēkiem un naudu tērēt sociālajos pabalstos.

Abas frakcijas arī vienojās par kopīgu darbu, gatavojoties nākamajām pašvaldību vēlēšanām 2013. gadā. Frakcijas arī nolēma, ka turpmāk to pārstāvji tiksies katru nedēļu un apspriedīs gan jautājumus, kas skar rīdzinieku vajadzības un tiesības, gan arī jautājumus, kas skar plašāku problēmu loku - piemēram, latviešu valodas lietojumu galvaspilsētā un Rīgas mēra attieksmi pret valsts valodu, risinājumus saistībā ar Rīgu kā Eiropas 2014. gada kultūras galvaspilsētu, kā arī likumdošanas iniciatīvas saistībā ar pašvaldības likumu, valsts un pašvaldības meitas uzņēmumu dibināšanu un valsts un pašvaldības meitas uzņēmumu iepirkumiem, valdes locekļiem un vadību.

"Mums jau ir pieredze sadarbībā ar Nacionālo apvienību, esam atvērti, atklāti un gatavi piedāvāt savus priekšlikumus apvienības Saeimas darba grupām. Aicinu Nacionālas apvienības Saeimas deputātus izmantot tos resursus, kas pieejami Rīgas domes Demokrātisko patriotu frakcijai, kas var būtiski palīdzēt, risinot rīdzinieku problēmas. Mēs esam gatavi šādai pozitīvai izmantošanai", uzsvēra frakcijas vadītājs Jānis Mārtiņš Skuja.

(ziņa papildināta ar N.Ušakova viedokli)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas