Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināta - Eksperts apšauba jaunas nācijas veidošanu uz pilsonības pamata

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pliners
P
Kāda vēl jauna nācija? Padomju čekas padauzas murgi!
;
;
izkaujiet ,izniciniet latviešus un būs miers.uz priekšu plaude,šleser,ķirson un citi līdeji.jūs šo valsti esat pārdevuši.jums šeit nekas nav svēts tikai jūsu alkatība.
Pladieris
P
Plaude, tu apvaino manu azerbaidžāņa esību! Mana tauta sen pirms krieviem bija izglītota, bet tagad man viņu valodā būs Latvijā jārunā? Viņi manu valodu drīkstēs ignorēt? Lai Allah tev stāv klāt!
gudrais
g
Krieviņ, pirms lien latviskajā saitā, paskaties vārdnīcā, kā jāraksta vārds ''berst''! Ja to vēl neproti, ko ar tevi darīt? Tīrīsi sabiedriskās turzenes par velti!
gudrais
g
Tagad latviešiem būs visas kārtis rokā! Oficiāli varēsim nerunāt ar krieviem viņu mātes valodā, lai ātrāk tie iemācītos latviski. Un, ja viņi teiks, ka latvieši ir fašisti, tādam automātiski atteikt Latvijas pilsonības iegūšanu. Uz priekšu, latvieši! Ar spēku vilksim krievus pilsonībā! Bet būt par Krievijas impērijas pilsoni ir vērtīgāk. Ko Latvija var saviem pilsoņiem dot? Bet Krievija savējos aizstāvēs pat ellē. Tā vismaz sola Pūķins. Jā, Dieva tā Kunga nodomi parastam zemes tārpam nav izdibināmi! Kā teica ievēro]amais padomijas satīriķis Arkādijs Raikins - rebuss kroksvord!
KLM
K
Plaudei par katru cenu vajag balsis vēlēšanās, kā arī partijas atbalstu, tāpēc visādas muļķības jāliek lietā. Krievi nobalsos par viņu, bet kā Plaude iemācīs 2 svešvalodas krieviem?20 gadu laikā toreiz 50-gadīgie krievi līdz šim laikam nav latviski mācījušies un nemācīsies.Es 7 gadu laikā, būdams 50 gadu vecs, pašmācības ceļā apguvu angļu val. Vajag tik gribēt. Un krievi ir izdevīgākā stāvoklī nekā es. Latviešu valoda nav viņiem jāmeklē aiz jūras.Vai nevarētu Plaude sākt ar to, ka noorganizētu krieviem specskolu, kur miegā viņiem mācītu tās valodas?Otrā rītā visi krievi runātu kā no grāmatas. Bet kā tad ar ebrejiem?Vai viņu val. nevajag mums mācīties? Paskat kāds viņiem kampiens Latvijā! Finansisti, baņķieri, naftinieki utt. Gribu idiš! Un vāsiski gribu, tā valsts mums tuvāk kā Englande. Un parlevū fransē gribu! Visu gribu. Plaude, iemāci man fransiski, nu lūdzu lūdzu! Tik ne tādā līmenī, kā krievi saka: labdēn. Tad došu visiem visas tiesības. Plaude, nofinansē man valodu skolas!
HM
H
(bet svarīgākais ir tas, ka viņi visi atbalsta aicinājuma idejisko kodolu - labākas Latvijas veidošanu.) Ļoti bīstams uzstādījums. 1940.gadā arī valdība gribēja "labākas Latvijas veidošanu" un atļāva Latviju okupēt, kamēr Somija karoja.
lapsa
l
Mums pat ir iespeja uzzinat kada ta ,,jauna nacija,, varetu izskatities, ja mes Plaudi sakrustotu ar Celovek tad mes varetu redzet rezultatu.. cerams ka tie ir tikai launi murgi..
Tautskolotājs B.
T
neredzu pamatu, kādēļ, lai tā rastos totālas dezintegrācijas procesā, --------------------- Vairāl intellekta, skribentes!
V
V
Dziesmu svētkos būs jādzied Zadornova Latvijai dāvinātais disks ar kara dziesmām no Magomajeva, Kobzona un citu repertuāra
Ilmārs
I
Ieva Plaude vienkārši murgo. Lai tad parāda tādu nāciju, kura reāli runā vairākās valodās! Amerikāņi runā angliski, francūži - franciski (lai kāda būtu to ādas krāsa), briti - arī angliski utt. Pārējām valodām, lai arī dažviet oficiālām, ir tikai palīgfunkcija. Un, pats galvenais, tās nekad nav līdzvērtīgas. Valodas, protams, noder konkrētam cilvēkam viņa dzīvē, jo vairāk zina, jo labāk. Bet vienmēr ir viena, galvenā un Latvijas gadījumā, ja minētām trim valodām dos vienādas tiesības, uzvarēs krievu valoda - 100%, jo krievi ir vitālāki. Nācijām ir arī sava vēsture. Interesanti, kā autore domā savienot latviešu vēsturi ar krievu vēsturi? Vai turpmāk oficiāli atzīsim, ka Latvijas neatkarība bija kļūda? Un, ka nekāda okupācija nav bijusi? Vai arī, kā te daži aicina, aizmirsīsim visu, kas bijis un sāksim no baltas lapas. Un, kāds būs jaunās nācijas tautas tērps? Un tās tautas dziesmas un dejas? Vai krieviem vajadzēs valkāt latviešu tautas tērpus, vai arī mums būs jāģērbjas kā kovbojiem, ja jau arī angļu mēlē būs jārunā? Kas vispār notiks ar dziesmu svētkiem - tur arī dziedāšana notiks trīs valodās?
santo
s
Piekrītu, ka nulles variantu vajadzēja izvēlēties pirms 20 gadiem, piekrītu par izveidojušos bezatbildīgu un nepatriotisku masu. Tomēr nedrīkst dzīvot ar galvu pagrieztu atkaļ - kā Rubenis teica - Lieldienās ir jāļauj nomirt vecajam politiskajam modelim. Mums jādomā par Latviju līdzīgās kategorijās kā Kanādā, kā Šveicē. Plaude ir pietiekoši saprātīga lai neiedomātos ka latvieti var pārtaisīt par angli, krievu par latvieti utt... nacionalitāte kāda nu ir katram - tāsda paliks - bet nācijas līmenī - tik tiešām visiem kopā jāvienojas par turpmāko - jāmācās sadzīvot,neapspļaudīt vienam otru, kopā ražot citur pasaulē pieprasīto.tāpat kā mēs kopā sp''elējam hokeju un dejojam baletu (šīs ir ļoti labi integrētas vienības). sapratu, ka Plaudes doma ir izbeigt politikānismu, kas sadala tautu pēc nacionālās piederības. Jā - vairāk izklausās pēc saskaņas principa.....
Kaspars Gasūns
K
Jūs jaucat etnosu un nāciju. Tie žīdiņi tur sen jau ir pārkrievojušies. Tā pat kā mūsējie. ;) Jāsaka, ka arī krietns žūksnis ievērojamāko un pasaulē zināmo "latviešu" tie paši ebreji vien ir. Un neko - tad gan viņi visiem labi der par latviešiem. :D
Kaspars Gasūns
K
Jūs man piedēvējat apgalvojumus, kurus neesmu izteicis. Neesmu noliedzis vēstures falsifikācijas "kustību" Krievijā, ne Padomju Savienības brāļošanos ar nacistisko Vāciju, ne arī daudzus citus Jūsu izteiktos kritikas punktus par Krieviju. Kopumā no Jūsu teiktā izriet (pat ja Jūs to tieši nepasakat), ka krievi ir viena lūzeru nācija. Nu, nav gluži tā! Protams, viņus lielo tautu saimē var uzskatīt par tādu problemātisku tīni, bet pat tajā izpaužas viņu diženums. "O, those Russians," kā saka Boney-M. :D Tomēr te rodas problēma. Vai Jūs racionalizējat uzskatu, kurš jau Jums ir, vai izmantojat racionālo aparātu uzskatu veidošanai.
Tipiskais nepilsoņis
T
Jūs smejaties, par kādu nulles variantu iet rūna, ja pagāja jau 20 gadi bez pilsonības. Nulles variants bija palaists garam 20 gadu atpakaļ. Izveidojot nepilsoņus Latvija izveidoja nepatriotus, nodokļu nemaksātājus, tāpēc turpmāk Latvijai nav nekādas izredzes uz pensijām, un pēc jūsu velēšanām visu to labi paskaidros gan SVF, gan Pasaules Banka. Jūs zaudējat visu un paliek tikai gaidīt un sēdēt internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas