Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

papildināta - Kalvītis 1.aprīlī noliek deputāta mandātu, aiziet no politikas

Bijušais valdības vadītājs un Tautas partijas līderis Aigars Kalvītis nolēmis nolikt Saeimas deputāta mandātu un politisko karjeru pārtraukt. Kā politiķis apliecināja telekompānijai LNT, šis lēmums tapis pēdējā pusgada laikā "ilgstošās pārdomās". Man ir daudz citu plānu un izaicinājumu, viņš teica. Politiķis arī uzskata, ka jādod ceļš jaunajiem. Tautas partijas Saeimas frakcija bijusi pārsteigta par šo lēmumu, vēstīja televīzija.

"Pirmkārt, šis laiks, kas ir pagājis, kad biju desmit gadus politikā, ir bijis ļoti spraigs un interesants, ir bijis daudz kas labs un varbūt ne tik labs. Šajā brīdī, kad Latvija ir krustcelēs, kad redzam politisko gaisotni, domāju, ka ļoti svarīgi ir dot ceļu jauniem cilvēkiem, kuri ar jaunu enerģiju, spēku un degsmi varētu risināt tās problēmas, kas valstij ir visvairāk vajadzīgas."

Viņš sacīja, ka negatavojas kandidēt tuvākajās trijās četrās vēlēšanās un ka visdrīzāk atstās aktīvo politiku. Man ir arī citi izaicinājumi, sacīja A.Kalvītis. „Man ir mīļš hokejs.”

Deputāta Aigara Kalvīša (Tautas partija, TP) vietā Saeimā nāks bijušais parlamentārietis Jānis Porietis, aģentūrai BNS apstiprināja TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis. Saeimas deputāta vietā jāstājas nākamajam kandidātam no TP saraksta, kas vēlēts no tā paša apgabala. Tā kā Kalvītis tika ievēlēts no Vidzemes vēlēšanu apgabala, tad viņa vietā stāties var Porietis, kuram šī iespēja parādījās jau laikā, kad tika vērtētas iespējas Saeimas deputāti Vairu Paegli apstiprināt par Latvijas ANO vēstnieci Ņujorkā.


(papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas