Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

papildināta - KNAB priekšnieka vietnieks Vilks atstādināts no amata, Vilks sola lēmumus pārsūdzēt

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieks Alvis Vilks uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādināts no amata, informēja KNAB pārstāve Ieva Karlsberga.

Jau ziņots, ka KNAB vadītājs Normunds Vilnītis pirmdien paziņoja, ka uzsāk disciplinārlietu pret savu vietnieku A. Vilku, kuram N.Vilnītis pārmet nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot pienākumus  PHARE  2003.gada Nacionālās programmas projekta KNAB attīstība un nostiprināšana īstenošanā, kā arī neizpildot Finanšu ministrijas rīkojumu, KNAB priekšnieka rīkojumus un rezolūcijas, premjera rezolūcijas, kā arī apzināti dezinformējot premjeru par projekta faktisko stāvokli un nepildot vecākās nozares amatpersonas pienākumus.

Komentējot N.Vilnīša paziņojumu, A.Vilks noraidīja pārmetumus un atzina, ka nav pārsteigts par dienesta pārbaudes pārtapšanu disciplinārlietā.

A.Vilks, kurš līdz šim jau vairākkārt publiski noraidījis N.Vilnīša pārmetumus par bezdarbību, aģentūrai BNS teica, ka pārsūdzēšot Vilnīša rīkojumu gan par disciplinārlietas ierosināšanu, gan atstādināšanu no amata. Pagaidām viņš vēl nav izlēmis, kam pārsūdzēt - vai premjeram vai tiesā.

"Tas, kas ir sarakstīts [rīkojumā], manuprāt, ir neloģiski, nepamatoti, pretlikumīgi un es pat teiktu - apmelojoši," viņš norādīja un piebilda, ka Vilnīša lēmumā ir minēti dažādi fakti, rīkojumi un vēstules.

No amata atstādinātais KNAB priekšnieka vietnieks sliecas domāt, ka Vilnīša rīcība ir sava veida atbildes gājiens tam, ko paziņojis ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers par KNAB priekšnieku.

"Es domāju, ka jā. Tā ir demonstrēšana, ka viņš kā priekšnieks var atļauties darīt šeit visu, un acīmredzot viņš uzskata, ka prokuratūras viedoklis viņam nav saistošs un tas neko nenozīmē," atzina Vilks.

Jau ziņots, ka KNAB 2010. gada 3.decembrī uzsāka disciplinārlietu pret KNAB priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi, bet 25.novembrī pret otru N.Vilnīša vietnieku A.Vilku.

Lēmums par A.Vilka atstādināšanu pieņemts dienā, kad Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) ir saņēmis ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vēstuli, kurā prokuratūra secinājusi, ka ir pietiekams pamats KNAB priekšnieka N.Vilnīša atbilstības amatam vērtēšanai, ziņo LETA.

Kā aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne, šāds atzinums sniegts, izvērtējot KNAB darbinieku premjeram un Ģenerālprokuratūrai iesniegto sūdzību par N.Vilnīša iespējamām prettiesiskām darbībām.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas