Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

papildināta - Konkurenti: Baltic taxi izprovocēja incidentu

Vecrīgā konkurējošas firmas taksometru vadītāji uzbrukuši jaunās taksometru pakalpojumu kompānijas "Baltic Taxi" automašīnai, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

RPP Vecrīgas patruļa neilgi pirms pusnakts Smilšu ielas un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra krustojumā, pie Pulvertorņa, pamanīja "Baltic Taxi" taksometru, kuru bija nobloķējuši trīs citi taksometri. Kad ieradās policija, viens no bloķētājiem paspēja aizbraukt. Policija konstatēja, ka "Baltic Taxi" automašīnai pārdurta riepa. Konfliktā iesaistīto taksometru vadītāji snieguši liecības policijai.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists aģentūrai LETA norādīja, ka sākts kriminālprocess par tīšu mantas bojāšanu.

SIA "Baltic Taxi" valdes loceklis Jānis Naglis aģentūru LETA informēja, ka uzbrucēji bijuši no konkurējošā uzņēmuma SIA "Rīgas transporta sabiedrība" (RTS), kuras taksometri tautā tiek saukti par "Baltajām Toyotām". Pēc Nagļa teiktā, konkurentu vadītāji uzbruka "Baltic Taxi" automašīnai, kura bija tikko uzņēmusi angliski runājošus pasažierus un kuru vadīja jauna sieviete. "Pateicoties tam, ka laimīgas sakritības dēļ tuvumā atradās RPP patruļa, kuras operatīvas rīcības dēļ incidents beidzās ar sadurtu riepu un bez cietušajiem," teica Naglis.

Incidentā iesaistīti RTS divi taksometra šoferi, trešdienas pēcpusdienā apliecināja kompānijas valdes loceklis Sergejs Sidorko. Paskaidrojumā viņi raksta, ka "Baltic taxi" vadītāji uzņēmuši pasažierus neievērojot rindu. Cik noprotams, tas noticis vairākkārt.

“Viņi stāvēja stāvvietā, "Baltic taxi" vienu reizi paņēma pasažieri bez rindas, otru reizi …. Domāju, ka viņi izprovocēja mūsu šoferus.” Tad sākusies vārdu pārmaiņa. Kas bija pēc tam, lai to skaidro policija, teica S.Sidorko. Viņš izvairīgi runā, vai RTS taksometru vadītāji pārdūra riepu "Baltic taxi" automašīnai.

S.Sidorko uzskata, ka rindas neievērošana ir “mazākais” šīs firmas pārkāpums. "Baltic taxi" pārkāpjot noteikumus par nepieciešamajiem trafaretiem, kas atspoguļo tarifus, pēc S.Sidorko teiktā, šī firma saņēmusi licenci pasažieru pārvadājumiem tikai Mārupē, kas nozīmē, ka tā nevar strādāt Rīgā. Izņēmums esot pasažieru uzņemšana pa ceļam.

Iespējams, ka izmeklēšanā parādīsies vēl citas detaļas, pieļāva RTS valdes loceklis, bet “galvenais gribu teikt, ka nevajag, pašam pārkāpjot, apvainot citus”.

Trešdienas pēcpusdienā portālam Diena.lv J.Nagli sazvanīt neizdevās, jo viņš uz zvaniem neatbildēja, savukārt Rīgas domes Satiksmes departamentā ceturtdien informēja, ka "BalticTax" izsniegta licence gan Rīgas pilsētā, gan Mārupes novada licence. Departamenta pārstāvis Mareks Ivans sacīja, ka tas nozīmē, ka taksometrs drīkst atrasties šo abu teritoriju lielo taksometru pasažieru stāvvietās, tostarp pašvaldības stāvvietā pie Pulvertorņa Rīgā. Viņš apliecināja, ka, izsniedzot licenci, tiek pārbaudīts, vai automašīnas ir atbilstoši trafarētas un pretējā gadījumā licenci saņemt nevarētu. 

Trešdien rīta pusē RTS neapstiprināja, ka incidentā iesaistīti viņu taksometru vadītāji. Pagaidām to uzskatām par apmelošanu, Diena.lv sacīja firmas pārstāve. “Mēs jau desmit gadus darbojamies taksometru biznesā, nekad šādu incidentu nav bijis,” sacīja kompānijas pārstāve. Firmas vadība risinās sarunas ar saviem aptuveni 50 taksometru vadītājiem. 

Aģentūra LETA atgādina, ka Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija pagājušajā nedēļā par tūristu apkrāpšanu brīdināja taksometru firmu "Rīgas transporta sabiedrība" un draudēja pie nākamā pārkāpuma atņemt darbības licenci. "Ja viņi lieto šādas metodes, tad noteikti tuvojas brīdis licences atņemšanai," aģentūrai LETA atzina komisijas priekšsēdētājs Jānis Zaržeckis (LPP/LC). Šo incidentu varētu skatīt nākamajā komisijas sēdē, norādīja Zaržeckis.

Savukārt "Baltic Taxi "savu darbību sāka pavisam nesen. To izveidoja lidsabiedrības airBaltic līdzīpašnieks Bertolts Fliks un bijušais Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis, kurš kompānijas izveidošanu pamatoja nevis ar biznesa apsvērumiem, bet patriotisku pienākumu glābt Rīgas tūrisma labo slavu laikā, kad tiesībsargājošās iestādes tūristu krāpšanas problēmu izliekas neredzam.

(papildināta ar 9.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas