Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

papildināta - Lielās talkas atkritumu maisiem tērēs 80 000 latu

Valdības piešķirtos 40 000 latu projekta Lielā talka organizatori izmantos atkritumu maisu iegādei. Ķīnā iepirktie maisi kopā izmaksās aptuveni 80 000 latu, otru pusi segšot sponsori, informē projekta vadītāja Vita Jaunzeme.

Atbildot uz jautājumu, vai ekonomiskāk nebūtu lūgt talciniekiem ņemt līdzi savus maisus, V.Jaunzeme saka: «Par to jau tika disukutēts. Tomēr tādā gadījumā poligoniem, kuri atkritumus pieņems bez maksas, būtu grūti kontrolēt, vai maisi tiešām nāk no Lielās talkas

Par piešķirto naudu iegādāsies 800 000 atkritumu maisu. «Sākumā domājām, ka maisu piegādi nodrošinās RIMI, kas ir mūsu oficiālais. Tomēr Tirdzniecības nama Kurši piedāvājums bija krietni lētāks. Viens Ķīnā iegādātais maiss izmaksās aptuveni 10 santīmu,» stāsta V.Jaunzeme.

«Mēs nevēlamies ekspluatēt cilvēkus, kuri brīvprātīgi talkā ieguldīs savu darbu. Ja veikalā maiss maksā aptuveni 30 santīmu, bet katram cilvēkam vajag četrus, tad iedomājieties, cik tas izmaksātu daudzbērnu ģimenei,» saka V. Jaunzeme.

Vides aktīviste stāsta, ka lielākais mērķis ir līdz 2018.gadam padarīt Latviju par tīrāko valsti pasaulē, kad ieradīšoties komisija, kas to varēs apstiprināt. Precizēt, kas tā būs par komisiju, V.Jaunzeme vēl nevarēja. «Pēc monitoringiem mēs patlaban esam 21.vietā. Ja mērķi sasniegsim, tas būs lielisks PR Latvijai,» uzskata V.Jaunzeme.

Jau ziņots, ka otrdien valdība pieņēma lēmumu par finansēm Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienas svētkiem. Tajā skaitā ir apstiprināti 40 tūkstoši latu Vides ministrijai (Vides aizsardzības fonda administrācijai), pārskaitīšanai biedrībai Latvijas Olimpiešu klubs projektam Pēdas Lielās talkas organizēšanai 24.aprīlī.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas