Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

papildināta - Nodibināta jauna partija - «Osipova partija»

Liepājā svētdien nodibināta jauna politiskā organizācija «Osipova partija». kas faktiski ir Latvijas nacionāli demokrātiskās partijas (LNDP) pēctece. Par partijas priekšsēdētāju ievēlēts Jevgēņijs Osipovs, kurš bijis arī LNDP līderis.

Partijas statūtos norādīts, ka politiskās organizācijas pastāvēšana nepieciešama, lai krievu kopiena Latvijā būtu vienlīdzīga ar latviešu kopienu un tiktu atzīta kā Latvijas valsts formējoša sastāvdaļa, savukārt krievu valoda atzīta kā otra oficiālā valsts valoda. «Osipova partija» piedalīsies Saeimas, pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Partijas dibināšanā svētdien Liepājā piedalījās nedaudz vairāk par 200 cilvēkiem, galvenokārt krievvalodīgie un bijušie LNDP biedri.

J.Osipovs pavēstīja, ka jaunā partija būs politiski spēcīgāka nekā LNDP. Viņš arī norādīja, ka sūdzība par lēmumu likvidēt LNDP tiks nosūtīta Eiropas Cilvēktiesību tiesai. J.Osipovs uzskata, ka Drošības policija partiju vajājusi ar mērķi iznīcināt Tautas partijas politiskos konkurentus.

"Ko Drošības policija vēlas panākt - lai mēs sākam darboties kā basku separātisti?," retoriski jautāja Osipovs. "Mēs sadarbosimies ar visām partijām, kuru idejas mums ir tuvas. Sociālo jautājumu risināšanā esam gatavi sadarboties pat ar Juri Dobeli ("Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK)."

"Osipova partija" darbosies visā valstī, norādīts tās statūtos. Jauno partiju iecerēts reģistrēt tuvāko divu nedēļu laikā.

Uzņēmumu reģistrs (UR) atcēlis lēmumu par Latvijas Nacionāli Demokrātiskās partijas (LNDP) ierakstīšanu politisko partiju reģistrā, jo konstatēts, ka partijas priekšsēdētāja Jevgēnija Osipova paraksts pārreģistrācijai iesniegtajos dokumentos ir viltots.

Pirms gada septembrī J.Osipovs bija galvenais varonis zem transparentiem «Krievi nepadodas!», «Mēs esam krievi, Dievs ir ar mums!» un «Pilsonību visiem! Krievu valodai oficiālās statusu!» Rīgas centrā notikušajā, bet mazu ievērību guvušajā «Krievu maršā». 2007.gada septembrī J.Osipovs par šo akciju teica, ka «Krievu maršs mums nav vienkārši pārvietošanās no punkta A uz B, bet gan kustība pie nacionālās cieņas un brīvības», solot ar «vārdiem un darbiem» gāzt krievu dusmas pār «nacistiski oligarhiskā režīma» galvām. Pērn «Krievu maršā» kopā ar J.Osipovu bija arī Saeimas PCTVL frakcijas deputāti Vladimirs Buzajevs un Nikolajs Kabanovs.

(papildināts teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PAR J.OSIPOVU

J.Osipovam pēc vairākiem nesekmīgiem mēģinājumiem reģistrēt sabiedrisku organizāciju 2002.gadā izdevās «legalizēties». Aptuveni 80 barkašoviešu iestājās «pusmirušā organizācijā» LNDP, ko tolaik vadīja Armands Māliņš, un ievēlēja J.Osipovu par līderi, vēlāk pilnībā pārņemot varu partijā.

J.Osipovam nereti bijušas nesaskaņas ar tiesībsargājošajām iestādēm. Lielākoties tie bijuši administratīvie pārkāpumi par mītiņu rīkošanu, taču 2002.gadā tiesas spriedumā tā sauktajā barkašoviešu laupītāju lietā J.Osipovs vainots par to, ka «veicinājis un atbalstījis piecu gados jaunu tiesājamo iesaistīšanos noziegumos» un palīdzējis pārdot zagtus datorus.

Par laupīšanu un zādzību sēriju, nelikumīgu šaujamieroču pirkšanu, glabāšanu, pārdošanu, nēsāšanu un citiem noziegumiem toreiz tika tiesāti 15 jauni liepājnieki, un tieši barkašoviešu loma bijusi vissmagākā. Pie vairākiem aizdomās turētajiem tika atrasta karabīne, pašdarināts automāts, gaisa pistole, arbalets ar optisko tēmēkli, dažāda munīcija, naži, koka nūja ar kāškrustu un citi priekšmeti ar KNV simboliku.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas