Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināta - Par labu Latviju! vadības maiņa kustības mērķus nemainīšot

Tā kā kustība Par labu Latviju! pārsvarā koncentrējoties uz vides uzlabošanu uzņēmējdarbībā, jaunievēlētā kustības padomes priekšsēdētāja Andreja Ēķa idejas par vēlēšanu sistēmas un valsts iekārtas maiņu no parlamentārās uz prezidentālo varētu palikt otrajā plānā, prognozē kustības runasvīrs Arnis Marcinkēvičs.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā uzņēmēja Gunta Belēviča plānus startēt 10.Saeimas vēlēšanās un tuvākos mēnešus aktīvi iesaistīties politikā, kustības Par labu Latviju! padome pirmdien lēma par viņa atstādināšanu no tās priekšsēdētāja amata, lai arī uzņēmējs turpinās darbu padomes sastāvā. Par kustības padomes priekšsēdētāju ievēlēja telekompāniju LNT un TV5 dibinātāju A.Ēķi. Viņš ir pazīstams kā tautas vēlēta prezidenta un prezidentālas republikas idejas aizstāvis.

«Būtībā izmaiņas padomes vadībā kustības uzstādījumos neko nemainīs. Lēmumus pieņemam kolektīvi un ar viedokļu dažādību saskaramies pastāvīgi,» teica A.Marcinkēvičs.

Viņa rīcībā šobrīd nav informācijas, ka arī kāds no kustības vadības vai ierindas biedriem plānotu pamest organizāciju, aktīvi iesaistoties politikā, lai šodien to piemin Latvijas Avīze.

«Kustība ir tāda pati sabiedriskā organizācija kā citas. Uzņēmēju saistība ar politiku nav šķērslis darbam Par labu Latviju!, līdz ar to biedru skaitam ir tendence pieaugt, nevis sarukt, esam pārkāpuši jau 4000 biedru slieksnim,» turpināja Par labu Latviju! pārstāvis.

Viņš arī atzina, ka G.Belēvičs padomes sēdē nav atklājis, no kura saraksta plāno startēt Saeimas vēlēšanās.

«Mēs kustībā vēlamies nodalīt uzņēmēju aktualitātes no politiskās vides. G.Belēvičs pats atsauca savu kandidatūru, jo plāno aktīvi iesaistīties politikā. Viņa vietā amatam tika ierosinātas vairākas kandidatūras. Pēc spraigām divu stundu spraigām diskusijām izšķīrāmies par Andreju Ēķi,» pirmdien notikušās paplašinātās padomes sēdi atreferēja kustības atbalstītāja uzņēmēja Ieva Plaude–Relingere.

Viņa neatklāja, kuri organizācijas biedri tika virzīti padomes priekšsēdētāja amatam, taču uzskata, ka divu telekompāniju valdes priekšsēdētājs ir laba izvēle un viņa politiskie uzskati noteikti netraucēšot kustības darbību un neiespaidošot tās uzstādījumus.

Līdzīgi kā A.Marcinkēvičs, arī viņa uzsvēra kustības biedru dažādību un lēmumu pieņemšanas demokrātisko formu.

(papildināta ar I.Plaudes-Relingeres viedokli)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas