Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

papildināta - Premjers koalīcijas sadarbības padomē neaicinās diskutēt par mājokļa nodokli

Pirmdien koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdē premjers Valdis Dombrovskis (JL) nav paredzējis atkārtot diskusiju par nekustamā īpašuma nodokļa izmaiņām. Kaut gan pagājušajā nedēļā premjers ar Jaunā Laika (JL) Saeimas frakciju vienojās, ka grozījumus likumā Saeimā vēl neiesniegs un par tiem atkārtoti diskutēs ar koalīcijas partneriem, premjers šodien to nerosinās. Tiesa, JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis šaubās, vai sēdē izdosies izvairīties no diskusijām par šo jautājumu.

Kā skaidro premjera preses sekretāre Līga Krapāne, premjers gan neiebildīs, ja šo jautājumu rosinās skatīt citi koalīcijas partneri, piemēram, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) to var lūgt iekļaut darba kārtībā kā Saeimas jautājumu. "Premjers šo jautājumu nerosinās skatīt," uzsvēra L. Krapāne.

Vēlme atkārtot diskusiju koalīcijas sēdē radās pēc tam, kad valdības iecere lūgt parlamentu ceturtdien nodot komisijām grozījumus likumā par nekustamā īpašuma nodokli tika apturēta, jo nebija garantēta vairākuma atbalsta. Tā kā Saeimā nav atbalsta, lai grozījumus nodotu izskatīšanai komisijām, JL uzskatīja, ka tagad par tiem vēlreiz būtu jādiskutē koalīcijas partiju kopsēdē.

Taču pirmdien premjers pēc tikšanās ar Valsts prezidentu žurnālistiem skaidroja, ka mājokļa nodokļa grozījumi ir nodoti Saeimai un tā ir parlamenta kompetence to virzīt. Līdz ar to jautājums koalīcijas partiju sanāksmē tiks skatīts vien tad, ja ceturtdien par to lems Saeimas plenārsēdē. Viņš piebilda, ka neuzskata, ka šis jautājums būtu jāatliek, taču iniciatīva ir Saeimas rokās.

Dz. Zaķis nezina, kādi ir premjera apsvērumi šo jautājumu nevirzīt. "Kas tur ko atlikt, jārunā, lai saprastu, kāds ir tālākais scenārijs," norāda Dz. Zaķis. Taču viņš respektē premjera lēmumu darba kārtībā šo jautājumu neiekļaut. "Es gan ļoti šaubos, vai izdosies pabeigt sēdi, nepieskaroties šim jautājumam," viņš saka.

Valdības atbalstītais bāzes priekšlikums paredz mājokļa nodokli visai dzīvojamai platībai 0,2% apmērā, bet tiek pieļauts arī piemērot dzīvokļiem un individuālām dzīvojamām mājām 1,5% likmi, nosakot minimālo neapliekamo platību, vai arī piemērot 1,5% likmi, nosakot minimālo neapliekamo platību par katru mājoklī reāli dzīvojošo personu.


(papildināta ar 4. rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas