Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināta - Prokuratūra sāk kriminālprocesu par Parex pārņemšanu

Prokuratūra sākusi vertēt, vai amatpersonas pieļāvušas kļūdas, gatavojot un pieņemot lēmumus par valsts atbalsta sniegšanu Parex bankai un tās pārņemšanu.

Latvijas Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks Dienai apstiprināja, ka piektdien uzsākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā. Pārbaude sākta pēc vairāku amatpersonu un valsts iestāžu iesniegumiem, kā arī ņemot vērā Valsts kontroles (VK) atzinumu par Parex bankas pārņemšanu.

Materiālus ģenerālprokuratūrai pēc paša iniciatīvas par bijušo akcionāru darbībām savulaik - 2008. gada 1. decembrī - lūdza pārbaudīt arī Finanšu un kapitāla tirgus uzraudzības komisija, liecina tās publiskotais paziņojums saistībā ar VK pārbaudi. Arī šie materiāli ir iekļauti uzsāktajā kriminālprocesā, apstiprina A. Vasks.

Vēl oktobra sākumā ģenerālprokurors Jānis Maizītis klāstīja, ka līdz šim prokuratūrā ir noticis sagatavošanās un informācijas apkopošanas process un prokuratūra ir gatava uzsākt personu uzaicināšanu izjautāšanai. Maizītis prognozēja, ka prokuratūras pārbaudei vēl būs nepieciešams ilgs laiks, taču pārbaude par bankas pārņemšanu tiek veikta vairākos virzienos, viens no centrālajiem ir iespējamie nodarītie zaudējumi bankas pārņemšanas brīdī. Tāpat pārbaudes varētu atklāt vai pārņemšanas laikā ir notikušas, iespējamas, noziedzīgas darbības.


(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas