Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

papildināta - Sabiedrībā pazīstami cilvēki iestājas pret "reliģisko lopu kaušanu"

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Maigā
M
Ak, lauķi - jāsalīdzina kakla griešana, kakla griešana, nevis parasta vēnu griešana! Apdullināšana ar alektrošoku nav elektriskais krēsls - no kautuvju cehiem nenāk ārā cepta gaļa. Kur Tu rāvi, ka apdullina pa pusei. Profesionāļi māk izraisīt bezsamaņas stāvokli.
Maigā
M
Visu cieņu šiem cilvēkiem.
Alīses brīnumzemē
A
Kāds tad ir īsts Košeras kaķis?
lauķis
l
Esmu no laukiem un jocīgi, ka vienīgi UFO saprot lauku dzīvi! Protams, ka notecināt asinis ir daudz maigāk, tuvāk dabai par elektrošoku masu lopkautuvē, ko iesaka t.s. dzīvnieku draugi, tāpat cilvēkam pārgriezt vēnas ir daudz maigāk par elektrisko krēslu, kur tas mokās ilgi! Kāpēc tie aizstāvji izvēlas lopiem elekrisko krēslu? Kur lopi stāv rindā un streso?
ttttttt
t
"protams, protams "humānāk" ir bliezt ar elektrību (ļoti nesāpīgi, vai ne?) un tad pa pusei apdullināto dzīvnieku noslaktēt." Tev ir vismaz pirmklasnieka izpraten kādu tieši efektu dod elektrība un cik ļoti tiek ietemēta nervu sistēma (t.i. vai vispār kaut ko jūt vai ne), jeb tu tagad runā no savas pakaļas, kas ienāk prātā?
tnt
t
Dievs jau ir radījis putnus un dzīvniekus ,lai apģērbtu un paēdinātu cilvēkus Kāds dievs??? Ozīriss? pa kuru laiku?
tnt
t
kāds vēl gaļas eksports? :D parādiet man kaut vienu nozīmīgu, attīstītu tirdzniecības ceļu ar ārzemēm liellopu gaļas nozarē (izņemot eksporta ceļus, ko izmanto lielākie Latvijas ražotāji, kam šādas kaušanas metodes sen jau nav nepieciešanas)? Kas tie par sapņiem tur eksportēt gaļu? ES pēkšņi poļu lopu trūkst vai kas tur ir?
latvieša prieciņš
l
KURŠ teica, ka kaušana musulmaņu tradīcijās esot nežēlīga? Eksperti Veidemane un Borovkovs? Aitu bars blēj tiem pakaļ: patīkami, ka kaimiņš izputēs.
antidemagogs
a
Ja nepatiik galja, nelieto. Nav spiesta lieta. Tikai nevajag no savas eesanas paradumiem taisiit sektantu ideologiju un sludinaat to visai pasaulei.
antidemagogs
a
Ne tikai ar kristietisma tradiiciju. Tikko kaadam fanaatikjim kaut kas nepatiks, ielaidiis lodi ribaas.
replika
r
"naids pret musulmaņiem" - nu ar pateici... Kā tad ir ar kristiešu tradīciju piekopšanu t.s.islama valstīs? Brīvi, vai varbūt nākas pat riskēt ar savu dzīvību?
Zane!
Z
P.S. Un diez vai šāda masveida lopu kaušana bez apullināšanas koerciālos nolūkos atbilst muslimu rituālam?!
Zane!
Z
Nu, ja godīgi, manuprāt, šis jautājums tiek diskutēs no to cilvēku puses, kas tajā īpaši nav spējīgi iedziļināties. Kad dzīvnieks tiek nokauts, tas tiek apdullināts nevis tāpēc, lai tam nesāpētu, bet tāpēc, lai kaušanas brīdī viņš nekustētos un kāvējs varētu izdarīt pareizu griezumu. Ja dzīvnieks kustās, tad var gadīties ka, kāvējs ar visu nazi trāpa ne tur, un tad dzīvnieks gan trako, un ir mocīšanās. Man nesimpātiska liekas arī doma par to, ka dzīvnieki mēdz tikt apdullināti ar elektrošoka palīdzību. Un, kad sāk visa tajā iedziļināties, arī lopu dzīves apstākļos milzu kautuvēs, vispār vairs ēst negribas kādu laiku. Stāsti par to kā dzīvnieki mokās ir dzirdami visās malās, tam ir tikai viens atrisinājums – nelietot dzīvnieku dabas izcelsmes produktus uzturā! Par to, kāds tas būs eksports, nezinu, vai nu Zviedrijā tā muslimu kopiena ir tik milzīga, lai tas būtu reāls ieguvums valstij. Vienam uzņēmumam var būt! Bet šis ir atkal stāsts par to, ka mūsu varas vīriem vairāk par valsts interešu risināšanu interesē personāliju interešu lobēšana. Un par to, kas šajā laikā ir prioritāte un kas nē, kam tik neatrodas laiks! Man gan šķiet, ka Latvijas reliģiskās kopienas, uz kurām šī lieta varētu attiekties nav šis diskusijas ierosinātāja, un man neteicās ka līdz šim viņi nav ēduši gaļu, bet gan katrs savā sētā, savus lopiņus ir kāvuši pēc savas reliģiskās pārliecības un sirdsapziņas atļautajiem principiem. Vai arī visas Eiropas muslimi nav ēduši gaļu gadiem ilgi un skatās uz Latviju kā uz glābiņu? Diez vai! Tagad gan viņi iesaistīsies diskusijā, jo nekas cits jau neatliek. Tikai te ar jāsaprot, ka Saeima, nekādā ziņā nevēlas paplašināt reliģisko kopienu tiesības kaut ko darīt vai nē, bet gan paplašināt mistiskas eksporta iespējas. Tam nav sakara ar reliģiju. Mēs ļoti bieži nostājamies par kaut ko vai pret neizprotot lietas būtību!
Terminators
T
Pēc iespējas saudzīgāk!!!
Lipsta
L
tie "pazīstamie" tādi so-so, PDz trādirīdi publika un liekuļi piedevām

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOKLAUSIES AUDIO


M. Freimaņa audioreklāma

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas